עבודה סוציאלית, מה כדאי - הסבה או השלמה לתואר שני?
עבודה סוציאלית, מה כדאי - הסבה או השלמה לתואר שני?
נטלי
1 תגובות
אני רוצה להירשם לעבודה סוציאלית, לא יודעת אם אני רוצה לעשות הסבה או ישר תוכנית השלמה לתואר שני שבה מקבלים רק תואר שני בעבודה סוציאלית, כמי שבאה מתואר ראשון בחינוך, האם זה מומלץ? שנית אם לא, ועדיף הסבה, השנה במקומות שבדקתי אין תכנית הסבה אבל יש אפשרות לעשות תואר ראשון מחדש, האם כדאי להתחיל ללמוד תואר ראשון רגיל או לחכות אולי שנה הבאה שתהיה הסבה? מה ההבדל בניהם מבחינת "יוקרה"? וגם ההבדל לגבי תוכנית תואר שני
ש
שני יונגר
הסבה השלמה או תואר ראשון נוסף בעבודה סוציאלית
שלום נטלי,
ראשית אין הבדל ביוקרת כל אחד מהמסלולים הללו. ההבדל הוא בהשקעה הכספית והשקעת הזמן שלך. כי מסלולי ההסבה אורכים שנתיים לעומת 3 שנים בתואר ראשון נוסף. בסופו של דבר, אם נעשה חשבון פשוט, אם תתחילי באוקטובר הקרוב ללמוד במסלול לתואר ראשון נוסף, או שתתחילי באוקטובר 2017 מסלול הסבה, למעשה תשיגי את אותה המטרה. ולכן אני בעד המתנה במקרה הזה. רק בדקי בוודאות מול מוסדות הלימוד שהתוכנית נפתחת אכן כל שנתיים, כדי שלא תמתיני סתם. או שתשקלי כבר השנה לפתוח את עצמך למוסדות לימוד נוספים במטרה לסיים כמה שיותר מהר את תוכנית ההסבה ולהתקדם לעבודה בתחום. לגבי מעבר מחינוך לעבודה סוציאלית. ההמלצה אם כן או לא לעבור למסלול החדש, לא צריכה לנבוע ממה שאני חושבת על כל תחום. אלא היא צריכה לנבוע מההבנה שלך לגבי העתיד שלך והקריירה המקצועית שלך בלבד. אם את יודעת להסביר לעצמך למה את רוצה ללמוד עבודה סוציאלית ולהיות עובדת סוציאלית, וזה תואם את החזון המקצועי שלך, לכי על זה בלי לחשוב פעמיים. ואם זה רק כי זה נשמע לך יותר מקצוע ממה שלמדת כרגע או כל סיבה אחרת שלא יושבת לך ב-100% אז חבל על הזמן וההשקעה. הבנת למה התכוונתי פה?