שלום, האם קיים בשוק דרישות לעבודה סוציאלית? אני חושב לעשות הסבה לעבודה סוציאלית כשיש לי עכשיו תואר ראשון בחינוך רב תחומי
רציתי לשאול כמה שאלות, קודם כל, מה האופציות הקיימות למי שיש לו תואר ראשון בחינוך רב תחומי? בין אם הסבה ובין אם תואר שני, האם מומלץ לעשות הסבה או תואר שני ישר? ומה דרוש היום בשוק העבודה שמומלץ ללכת ללמוד?
ד
דרישות
המשך
האם קיים הבדל בין תוכנית הסבה לבין עשיית תואר ראשון מחדש במשך שלוש שנים לעבודה סוציאלית? שאלתי בחיפה ואין להם תוכנית הסבה, אלא אפשר רק תואר ראשון שמבחינת ממוצע אני יכולה להתקבל אליו. באופן כללי עדיף לעשות תואר ראשון או הסבה? בשניהם זה תואר בסופו של דבר? מסתכלים אחרת על מי שעשה הסבה במהלך חיפוש עבודה?
ש
שני יונגר
המשך תגובה
שלום דרישות,
אין שום הבדל, מלבד העובדה שמסלול לתואר ראשון של 3 שנים מבזבז לך שנת לימודים מיותרת שאם תתקבל למסלול ההסבה חבל להשקיע אותה בלימודים. אין בעיה למצוא עבודה, לא משנה באיזה מסלול תבחר הסבה או תואר ראשון נוסף. עבודות טובות (מבחינת שכר והיקף משרה) יותר קשה למצוא, אבל מי שהוא איש עבודה משקיע וטוב במה שהוא עושה מצליח גם למצוא עבודה טובה בסופו של דבר.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
ביקוש לעובדים סוציאליים
שלום דרישות,
למה הכוונה חינוך רב תחומי? כי לעסוק בהוראה צריכים תעודת הוראה והתואר עצמו אינו מספיק לשם כך. לגבי כל תעסוקה אחרת, מכיוון שלמדת חינוך הציפייה ממך היא שתפנה לכיוון הזה גם בחיפושי העבודה שלך. אם את לא רוצה לעסוק בהוראה כל הסבה תדרוש ממך ברוב המקרים לימודים של תחום אחר, לתואר או לתעודה. בעניין עבודה סוציאלית, השאלה הכי חשובה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם אתה עובד סוציאלי. כלומר אם המסלול והתחום בכלל מתאימים לך. האם אתה אדם מטפל שיקוד כל בוקר כדי להילחם עבור המטופלים שלו האם לסייע לאנשים בתקופות וברגעים הקשים שלהם בחיים מתאים לך. אלו שאלות חשובות שכדאי מאוד שתחשבו עליהן טרם ההחלטה שלך.