שלום, רציתי לדעת מהו השכר הממוצע במשק (בכל מקום כתוב משהו אחר) ומהם אפיקי הקידום- האם ניתן להגיע למשרות ניהוליות גם עם תואר ראשון? ניהול מוסדות ופנימיות נוער? העשייה בעבודה סוציאלית מרתקת אותי ומאז מתמיד נמשכתי לסוג העשייה הזה, עניין השכר מאוד מרתיע אותי- יש כאלה שאומרים לי שניתן להגיע גם למשרות מכובדות וניהוליות לאחר ניסיון ורציתי לשמוע יותר עליהן, כי באינטרנט בעיקר מודגש שעו"סיות חיות מהיד לפה. כמובן שהשכר הוא לא המניע המרכזי לבחירת עיסוק בחיים וברור לי שאעסוק במה שמספק אותי, אך אין ספק שבבחירת מקצוע כמו עבודה סוציאלית זה שיקול מרתיע מאוד והייתי רוצה לשמוע אם יש סיבה להיות אופטימית בפן הזה...
בנוסף- אם הכיוון שלי הוא בעיקר ניהול של מוסדות של נוער בסיכון וכו'- האם מומלץ יותר ללמוד פסיכולוגיה וניהול? מה התואר בניהול נותן?
ושאלה נוספת- עובדת סוציאלית קלינית שנמצאת במשרה ציבורית זהה לפסיכולוגית קלינית- מרוויחה פחות מהפסיכולוגית? אותה שאלה לגבי המגזר הפרטי.
תודה רבה!!!
ש
שני יונגר
לכי עם הלב שלך
שלום רותי,
אני חושבת שלכתוב לך שהשכר הממוצע במשק הוא בערך 8500 ש"ח לא רלוונטי לכל תפקיד באשר הוא בעולם העסקי ובחברות פרטיות. שם השכר הוא שילוב בין היכולות שלך גודל החברה והיכולת שלך להשיג יותר במשא ומתן עם המעסיק שלך. לגבי משרות ניהוליות עם תואר ראשון, התשובה היא בוודאי שכן. בסופו של דבר ניהול הוא עניין של רצון ויכולת. לא כל אדם מתאים לתפקידים ניהוליים ולכן לא משנה מהו התואר שלמד אל הכישרון הניסיון והיכולות. השכר של העובדים הסוציאליים עומד על 7600 ש"ח בערך למשרה מלאה. הבעיה במקרה שלהם היא לא העובדה שהשכר גבוה או נמוך, אלא שקשה מאוד למצוא משרות מלאות. שם נמצא הניצול האמיתי של כוח עבודה זה, לצערי. מאוד קשה לרכיב שכר ראוי ויום עבודה סביר עם חלקיות משרה בכמה מקומות שונים. מה שאני רוצה להציע לך זה ללמוד את המקצוע שהכי מתאים לך. ותזכרי כי אם את עובדת סוציאלית את יכולה להגיע להרבה מאוד משרות ניהוליות ולתפקידים סופר מעניינים. כאשר יש בעיני רק כלל אחד, עשי את מה הכי מתאים לך שאת הכי מחוברת אליו ושבו תרגישי את הסיפוק הכי גדול. יש מאמנים לעסקים ולקריירה שיכולים לעזור לך בעתיד להפוך להיות מנהלת בכירה גם אם תרצי וזה נכון ומתאים לך. אז לכי ללמוד את מה שאת אוהבת. אל תקשיבי לרעשים מסביב. כי בחיים האלו לא משנה איזו בחירה תעשי תמיד יהיו מי שיעקמו פרצוף יאמרו לך שבחרת בחירה גרועה וכו'. הניחי לכולם לדבר ולכי עם הלב שלך.