שלום שני! אני מאד רוצה לרכוש ידע וכלים בתחום הטיפול ומתלבטת בנוגע למסלול שעלי ללכת בו (כרגע לפני תואר ראשון). שאלותיי: 1. האם היית ממליצה על תואר ראשון המשלב פילוסופיה ופסיכולוגיה (במסגרת רב תחומית) לשם העשרה וידע או תואר ראשון בסיעוד ולאחרי השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית או מסלול של תואר ראשון (ואולי שני) בעבודה סוציאלית? באילו מסלולים ארכוש ידע רב יותר בכל הנוגע לטיפול, ייעוץ ועזרה לזולת? 2. נחשפתי למסלול "ייעוץ והתפתחות האדם" . במה הוא שונה מעבודה סוציאלית והאם מומלץ? 3. האם ניתן להמשיך ללמודי תואר שני בפסיכולוגיה מתואר ראשון בעבודה סוציאלית? 4. אני יודעת שאת מנועה ממתן ביקורת על אוניברסיטאות ומכללות מסויימות, אך אשמח אם תפני אותי לאתרים המומלצים לשם השוואת לימודי תואר ראשון בעבודה סוציאלית או שאר התחומים אותם ציינתי. תודה רבה על הסבלנות אור
ש
שני יונגר
לימודי פסיכולוגיה, חינוך או עבודה סוציאלית
שלום אור,
1. התחומים העיקריים מהם אפשר להגיע לתפקידי טיפול בעתיד הם פסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות ועבודה סוציאלית. סיעוד גם הוא מסלול טיפולי, אבל בכיוון אחר. למה כוונתי, השאלה היא באיזה סוג של טיפול את מעוניינת לעסוק? טיפול ותמיכה נפשיים או טיפול ותמיכה רפואיים וסיעודיים. כשתחליטי מהו מסלול הטיפול הנכון לך תוכלי גם לבחור את מסלול הלימודים בהתאם. 2. המסלול ייעוץ והתפתחות האדם הוא למעשה שילוב של פסיכולוגיה וחינוך ויכול להיות נהדר למי שרוצה להמשיך בכיוון הזה בתארים מתקדמים אחרי כן. אם זה מה שמעניין אותך ובזה תרצי לעסוק לאחר הלימודים אז כמובן שהמסלול מומלץ. 3. מתואר ראשון בעבודה סוציאלית לא ניתן להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה. 4. אני מצרפת לך לכאן סקר של סטודנטים שחוו דעתם על מוסדות הלימוד השונים. אני מניחה שתלמדי ממנו הרבה מאוד. הקישור בתחתית התשובה שלי.