היי, רציתי לשאול, לפי שוק העבודה היום, איפה קיים יותר ביקוש? בעבודה סוציאלית או בייעוץ חינוכי? אני מתלבטת אם להמשיך בייעוץ חינוכי כתואר שני או לעשות הסבה לעבודה סוציאלית. יש תארים אחרים שפחות מוכרים אבל מבוקשים שאפשר לשמוע עליהם? יש לי ממוצע 85 בחינוך
ש
שני יונגר
ביקוש ומסלולי תעסוקה ומה שחשוב בעיני
שלום לילא,
ראשית, אלו שני מסלולים שונים לחלוטין. עבודה סוציאלית היא עבודה שמשלבת טיפול וניהול ועבודה רבה עם אנשים בתקופות הקשות והרגישות ביותר בחייהם. אם את האדם המתאים לעבודה הזו לכי על זה. יש מספיק עבודה לכל מי שרוצה לעסוק בעבודה סוציאלית. המסלול של ייעוץ חינוכי למעשה הוא מסלול המשך לאנשי חינוך כך שקודם כל עליך ללמוד חינוך והוראה לעבוד שנה כמורה ואז ללמוד ייעוץ חינוכי. במקרה הזה יש פחות עבודה וזה מאוד תלוי בתזמון שלך וכן באזור מגוריך. אבל אני מאמינה שאם זה מה שאת צריכה לעשות גם תצליחי למצוא עבודה נהדרת במסלול הזה. עכשיו את צריכה לשב ולחשוב מה מתאים לך לעשות מי משני האנשים הללו היא את. האם מערכת חינוך מתאימה לך? האם מתאים לך לטפל ולדאוג לאנשים בכל מיני סיטואציות ומצבי חיים לא פשוטים? את צריכה פשוט לבחור ולהחליט מי ומה את. לגבי כל תחום אחר, אני לא רואה הרבה טעם ברשימה של שמות של מקצועות. את צריכה להבין ולפחות לדעת לתאר במילים מה נכון לך לעשות. האם את יודעת להסביר מה את רוצה לעשות בעתיד?