שלום, ברצוני להתייעץ לגביי בחירת תחום לימודים, השנה התחלתי ללמוד במסלול להכשרת עובדי הוראה לגיל הרך הרגיל והמיוחד- תוך חודש הבנתי שאני לא מתחברת לתחום. ( אני לא מתחברת למוזיקה , אומנות ורוב העבודה מבוססת על תחומים אלה). מחפשת תחום שאני אהנה ללמוד אותו ( במידת האפשר) שיהיה ביקוש בתום הלימודים ושכר שמאפשר להתקיים😉 אני אוהבת תנועה, קשישים, טיפול, התחומים שחשבתי עליהם: ריפוי בעיסוק( במכללת אונו ( תנאי קבלה גבוהים יחסית והשכר לימוד גבוה מאוד) חוששת שבתום התואר אין ביקוש רב למרפאות בעיסוק והשכר לא גבוה במיוחד. האופציה השנייה היא עבודה סוציאלית אבל רק בתחום הזקנה ( גרונטולוגיה ) הבנתי שבתחום זה יש ביקוש והשכר גבוה יותר ביחס לתחומים אחרים בעבודה סוציאלית. והאופציה השלישית היא מדעי ההתנהגות בתחום משאבי אנוש( הבנתי שאין כל כך דרישה. אשמח לדעת האם בתום התואר הראשון בריפוי בעיסוק יש תעסוקה ומה הוא השכר הממוצע? בתודה מראש
ש
שני יונגר
עבודה סוציאלית, ריפוי בעיסוק ומשאבי אנוש
שלום אנה,
דווקא יש ביקוש מאוד יפה ושכר לא רע למרפאים בעיסוק. אך השיקול הוא כמובן שלך. לגבי עבודה סוציאלית בתחום הגרונטולוגיה את בהחלט צודקת, הביקוש גבוה והשכר גם כן יחסית גבוה. התואר השלישי שציינת פה מאוד כללי ובסופו של דבר ישים אותך בתפקיד של נותנת שירות. אם את רוצה לטפל זה לא המסלול המתאים לך. צירת לך טבלת שכר של מרפאים בעיסוק לעיונך. בקישור בתחתית התשובה שלי.