שלום , אם ברצוני להמשיך לאחר לימודי תואר הראשון בפסיכולוגיה לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית? מה תנאי הקבלה הנדרשים ? מה משך הלימודים עם ההסבה?
תודה רבה , דור.
ד
דקלה
הסבה לעבודה סוציאלית
דור שלום , מהכרות שלי עם תנאי קבלה לתכנית השלמות לעבודה סוציאלית לתואר שני בקלינית במיוחד נדרש כדלקמן : תואר ראשון בממוצע 85-88 תלוי במוסד , התנדבות/ עבודה במסגרות טיפוליות כאלה ואחרות יש לזה משקל לא מבוטל כלל , הלימודים אורכים 3 שנים מאוד עמוסים ואינטנסיביים כמעט ולא ניתן לשלב עם עבודה , תנאי קבלה יותר ספציפיים ניתן לבדוק באתרים של אוניברסיטאות . בנוסף ניתן לבצע הסבה לתואר ראשון הממוצע לרוב יותר נמוך , אורך הסבה הינו שנתיים וניתן לקבל זיכויים/פטורים על סמך לימודים קודמים במיוחד לבוגרי פסיכולוגיה , בנוסף גם ניתן לשלב עבודה בחצי משרה . מקווה שעזרתי
ש
שני יונגר
מפסיכולוגיה לעבודה סוציאלית
שלום דור,
אני רק אחזק את דבריה הרהוטים והמפורטים של דקלה. המסלול אורך 3 שנים מאוד עמוסות בהן למעשה אתה משלים את הידע של התואר הראשון והשני יחד. תנאי הקבלה היותר מדויקים הם ממוצע 87 ומעלה של מי שמצליחים לעבור ולהגיע לראיונות הקבלה ללימודים. יחד עם זאת הסבה לתואר שני בקלינית היא כמעו בלתי אפשרית ללא ניסיון מהותי בטיפול. מכיוון שלא ציינת אם יש לך ניסיון שכזה אני לא יכולה לדעת אם אתה מועמדת מתאים ובכלל יש מדיניות בחלק ממוסדות הלימוד לא לאפשר קבלה במסלול ההשלמות למסלול הקליני, כי הוא מחייב ניסיון משמעותי בעבודה. המלצתי אליך היא ללמוד במסלול ההסבה לתואר ראשון נוסף בעבודה סוציאלית, לעבוד שנה כעובד סוציאלי במקום שבו תמצא הכי הרבה עבודה פרטנית. לאחר שנה של ניסיון בעבודה לך ללמוד במסלול הקליני.