באיזה אוכלוסיות להתמקד בהכשרה המקצועית לעבודה סוציאלית?
באיזה אוכלוסיות להתמקד בהכשרה המקצועית לעבודה סוציאלית?
נועה
1 תגובות
שני שלום , מבקשת להתייעץ עימך , איך יודעים באלו אוכלוסיות להתמקד בעת הכשרה מקצועית לעבודה סוציאלית , או שזה משהו שנחשפים אליו רק בעת עבודה ממשית לאחר סיום לימודים ? אני חושבת או מרגישה יותר נכון כי מתחברת לנושא של גיל שלישי כלומר זקנה נראה לי שהמסלול שלי סביר להניח יותר מכוון לתחום הסיעוד , תקני אותי אם לא הבנתי נכון וכמובן לאלו תחומים ניתן להתפתח ? תודה ושבוע מקסים
ש
שני יונגר
התמחות בתחום מסוים בעבודה סוציאלית
שלום נועה,
אין לך ממש בחירה עם אלו אוכלוסיות תעבדי. משבצים את כולם לעבודה מעשית קבוצתית ופרטנית. בסופו של דבר את ההתמקדות שלך עם אוכלוסייה מסוימת תעשי אחרי שתתנסי בכמה התנסויות שונות ותחליטי כאשר תסיימי את הלימודים לאן את רוצה להגיע באמת. תחום הזיקנה והסיעוד הוא תחום נפלא להשתלב בו, הוא משתנה וצומח כל הזמן, יש בו המון אפשרויות לתפקידים שונים ומגוונים וגם השכר היחסי בו הוא גבוה יותר מזה של עובדות סוציאליות בתחומים אחרים. אבל מכיוון שעוד לא התחלת ללמוד, בואי נסכם שתשמרי על ראש פתוח ותשאירי לעצמך את הפתח לשנות את דעתך ולגלות תחומים אחרים וחדשים שבוודאי את לא מכירה כיום. העיקר שתעשי את העבודה מכל הלב ובשמחה. דרך אגב, התמחות ממשית ניתן לבחור בתואר שני. כאשר ניגשים לתואר שני כבר יודעים היטב במה רוצים להתמקד, בדרך כלל.