האם לימודי ההשלמה מאפשרים להיות עובדת סוציאלית קלינית?
האם לימודי ההשלמה מאפשרים להיות עובדת סוציאלית קלינית?
ספיר
3 תגובות
שלום,
אני בעלת תואר ראשון בכלכלה בממוצע 84 ומעוניינת לעשות הסבה לעו"סית וסוף סוף לעשות מה שאני באמת רוצה. יש לי כמה שאלות: 1.לימודי ההשלמה מאפשרים להגיע להיות ישר עו"ס קליני? איפה הם משתלבים אח"כ בתור התחלה? 2.אם זה לא נותן להיות עו"ס קליני אילו אפשרויות התואר השני נותן לי לעסוק לאחר מכן?אילו מסלולים יש? 3.האם יתחשבו בעובדה שלמדתי כלכלה וזהו תואר קשה יותר מבחינה לימודית מבחינת הממוצע שלי שיהיה נמוך משאר המועמדים?
תודה רבה.
ש
שני יונגר
הסבה לעבודה סוציאלית מכלכלה
שלום ספיר,
1. בהחלט כן. לימודי ההשלמה מכשירים אותך להיות עובדת סוציאלית לכל דבר ועניין. אך אני לא מבינה את הכוונה בשאלה איפה הם משתלבים אחר כך? את יכולה לעבוד בכל עבודה של עובדת סוציאלית שאת מתאימה לדרישות התפקיד בה והיא מעניית אותך מבחינת התוכן והאוכלוסייה איתם תעבדי. 2. מכיוון שתשובה 1 היא כן, אז אני מדלגת לשאלה הבאה. 3. אני ממש לא יכולה להתחייב על כך. יש המון מועמדים בכל שנה למסלולים הללו. עליך לנסות ולגלות. וכמובן כדאי אם תולכי להגיש מועמדות לשני מוסדות לימוד במקביל, כי לאחר המעבר של תנאי הקבלה הראשוניים שכוללים רק ציונים יש לעבור גם ראיון קבלה קבוצתי.
אם אלך למסלול השלמה האם אוכל לפתוח כבר קליניקה אחרי התואר? והאם מלכתחילה אוכל להתקבל למסלול זה או שרק עו"סים יכולים?
התעניינתי במסלול בריאות הנפש בבן גוריון האם זה יאפשר לי את האופציה שציינתי למעלה?
ש
שני יונגר
אנסה להדגיש שוב את העניין
שלום ספיר,
אני חושבת שכדאי שתעשי מה שתרגישי לאחר הלימודים. אם תהיי בטוחה בעצמך בצורה מספקת כדי לפתוח מיד קליניקה, אז לכי על זה. אבל אני מניחה שצריכים איזה קילומטראז' של התנסות עם מטופלים לפני כן כדי להיות במקום הזה. המסלול היחידי כיום שמאפשר ממש פתיחת קליניקה, מניסיוני הוא עו"ס קלינית ולא אחרים. כתבתי לך בתשובה הקודמת שלי שהסיכויים הם לא לטובתך, אבל שתנסי בכל זאת. המסלול לקלינית מיועד במקור לעובדים סוציאליים שעובדים פרטנית בעלי תואר ראשון בעו"ס שרוצים להתקדם לטיפול קליני. את לא מועמדת קלאסית למסלול הזה.