שלום, אני בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ומתלבטת בהסבה מקצועית לתחום הטיפולי. שוקלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית ובשאיפה לתואר שני . אשמח לדעת: 1.האם בתואר ראשון כעובדת סוציאלית אני יכולה לעבוד כפרטי? 2,האם ניתן להתמקצע בתחום מסוים כבר בתואר הראשון. 3.לגבי שכר. הבנתי שהשכר אינו גבוה בתחום. אשמח לדעת עם תואר ראשון איך ניתן לשדרג את השכר...מהן האפשרויות. 4.בשאיפה להגיע לתחום הרגשי אצל ילדים..אשמח לדעת אלו אופציות כדאיות עבורי. המון תודה מראש
א
אושרת
תואר שני קליני
האם כול תואר שני הוא קליני? מהן האפשרויות. בהנחה שאני רוצה בעתיד לעבוד כפרטי. איזה מסלול כדאי לבחור? תודה
ש
שני יונגר
עבודה פרטנית וקלינית בעבודה סוציאלית
שלום אושרת,
לא כל תואר שני הוא קליני, ממש לא. הכל תלוי בהתמחות שתרצי לעבור ובמה שתעסקי בו בסופו שלדבר. יש פה הרבה מאוד קשר לעניין שלך בעבודה שלך בפועל. ואת זה את תדעי ותלמדי רק לאורך הלימודים ולאחר מכן בעבודה עצמה. בהנחה שאת רוצה לעבוד באופן פרטני בחרי במסלול פרט.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
לימודי לצורך עיסוק בתחום טיפולי בילדים
שלום אושרת,
1. תואר ראשון בעבודה סוציאלית יכול להיות במסלול פרט, אבל עדיין את מדבר ת על טיפול ממש, וזה מחייב תואר שני. יחד עם זאת ללא ספק להבדיל מלימודי מדעי ההתנהגות, כבר בסיום התואר הראשון את אשת מקצוע לכל דבר ועניין ולא זקוקה לעוד הכשרה או לימודים נוספים בהכרח כדי לעבוד ואף כדי להתקדם. 2. השכר של העובדים הסוציאליים בעלי תואר ראשון הוא קרוב ל-8000 ₪ בחודש. למשרה מלאה. הבעיה היותר גדולה היא שקשה מאוד למצוא משרות מלאות ולכן העובדים הסוציאליים ברובם עובדים בכמה שברי עבודות וזה מסרבל את היום ולא משתלם בכלל. השכר הכי גבוה יחסית בתחום הוא של מי שעוסקות בתחום הסיעוד. אם זה מעניין אותך שם השכר נחשב הכי גבוה כיום. 3. אם התחום הרגשי אצל ילדים הוא מה שמעניין אותך לעשות, מדעו בכלל לפנות לתחום של עבודה סוציאלית. יש מסלולים המתאימים הרבה יותר אלא אם פסיכותרפיה היא הכיוון שלך. את יכולה ללמוד למשל טיפול בהבעה ויצירה. או כל סוגי הטיפול האחרים לתואר שני שמיועדים לבוגרי תואר כמו מדעי ההתנהגות למשל ומכשירים לטיפול ללא סיבובים ארוכים דרך עבודה סוציאלית. חשבי על כל אלו והחליטי מה הכי נכון לך.