שלום, רציתי לדעת אם בלימודי הסבה - משלמים לנו על הנסיעות לביקורי בית?
בנוסף ביקורי הבית הם למקומות שקרובים למוסד הרווחה בו עושים את ההכשרה או לא בהכרח? ביקורי הבית זה באותה עיר?
ההערכות בהכשרה ניתנות פעמיים? ועל בסיס מה?
אנחנו עובדים בהכשרה עם כל מיני קהילות או עם קהילות מסוימות שבוחרים בשבילנו-2,3 קהילות למשל מסוג מסוים? ועובדת סוציאלית אחרת בהכשרה עובדת עם קהילה אחרת?
האם ברוב הפעמים ההכשרה יכולה להיות בשעות אחר הצהריים? כמה פעמים היא בשבוע והאם ייתכן שמספר המשמרות יעלו בהכשרה?
האם ישנו ביקוש בסוף לעובדות סוציאליות עם רכב?
הבנתי שהרבה משרות הן חלקיות- באיזה אזורים בארץ יש יותר משרות חלקיות ומה השכר במשרה חלקית? כמה שעות זה משרה חלקית? בכמה אחוזים את מגדירה את אחוז המשרות החלקיות בתחום והאם אפשרי ונוח לעבוד כעובדת סוציאלית ב-2 משרות חלקיות מבחינת הזמנים?
תודה.
ש
שני יונגר
עבודה סוציאלית ואפשרויות תעסוקה
שלום מירב,
למיטב ידיעתי יש השתתפות בנסיעות הכרוכות בעבודה המעשית, כן. משתדלים גם שכלום יהיו במרחק נסיעה סביר באזור העיר של מוסד הלימודים. הבטחות שכך בוודאות יהיה תמיד אני לא יכולה לתת, אך אני כן יודעת שמוסדות הלימוד מאוד משתדלים. לא ממש הבנתי את השאלה לגבי שתי ההערכות. למעשה לכל סטודנט יש מדריך המלווה אותו וגם נותן לו הערכה על העבודה המעשית בצורה של עובר או נכשל. ההערכה היא הערכה מילולית בעיקר כי היא למעשה בוחנת את כל הכישורים והיכולות המקצועיים שלך כעובדת סוציאלית בקהילה. עובדים בכל שנה עם קהילה אחת בדרך כלל ובה גם באופן פרטני עם הקבוצה אותה מלווים. אבל לא ברור לי למה זה כל כך חשוב? הרעיון הוא שתתנסי בתהליך ותביני אותו את המטרות שלו ואולי גם תשיגי תוצאות בתהליך הזה. ההכשרה אמורה להיות בשעות הבוקר, אלא אם נקבע אחרת וגם תלוי בחלקו בך ובמדריך שלך כמובן. לגבי העבודה עצמה לאחר הלימודים, עיקר המשרות לצערי הן חלקיות ובחלקן דורשים שהעובדות יהיו בעלות רכב בעצמן. שוב זה תלוי בך למה תהיי מוכנה ולמה לא, את לא חייבת לקחת כל עבודה אלא רק את אלו המתאימות לך לדעתך. השאלות שאת שואלת כאן לגבי העבודה לאחר הלימודים כולן טובות ונכונות. אבל כמובן שיש גם משרות מלאות ובחלקן עובדים בבוקר ובחלקן אחרי הצהריים וכו'. בסופו של דבר, כפי שכתב כתבתי לך עשי רק מה שנכון לך. אם לא מתאים לך לעבוד בכמה משרות חלקיות כמו שעושות עובדות סוציאליות רבות אחרות לצערי, אז תתעקשי למצוא עבודה במשרה מלאה. זה לא בלתי אפשרי.