שלום, אני מבקשת את עזרתך, אני מגיעה ללימודי ההשלמה לאחר שכבר יש לי תואר שני במקצוע טיפולי (תרפיה באמנות). האם משמעותי עבורי לבחור במסלול הקליני בחיפה או שאפשרי עבורי לבחור למשל ילד ונוער. השאלה אם אוכל לטפל אחר כך במסגרות של משרד הבריאות עם חולי נפש לדוגמא. האם מצויין בתואר באיזו מגמה התמחיתי? חשוב לי לסיים כשכל האופציות בשטח פתוחות לפני. תודה רבה
ש
שני יונגר
הכל בהתאם לתוכניות הקריירה שלך
שלום גילי,
קודם כל, כמובן שמצוינת ההתמחות בתואר במידה והיא רלוונטית על התעודה. כלומר אם שם התואר כולל את שם ההתמחות אז כן זה רשום. את זה יש לברר מול מוסד הלימודים כמובן. השאלה שלי אליך היא, כאשר את בוחרת התמחות בלימודי תואר שני בעבודה סוציאלית, מה המטרה שלך? אני לא רואה מניעה שתעבדי עם פגועי נפש אם ההתמחות שלך תהיה במסלול שאינו קליני. אני מתחילה לחשוב שיש יותר מידיי התרכזות סביב התחום הקליני, ונראה כאילו רק הוא מאפשר תעסוקה לבוגריו, זה חבל לי מאוד. אני חושבת שאם יש לך כיוון תעסוקתי ברור בהמשך הדרך שלך, כדאי מאוד לבחור את מסלול הלימודים שיביא אותך למקום שאת רוצה להגיע אליו. לאו דווקא ילד ונע או קלינית הם שמתאימים לתוכניות שלך. בשביל זה צריכים לבחון לעומק את כל האופציות ולהבין במה עוסק התחום ולאן מכוונות העבודה המעשית וההתמחויות בו. אני מציעה שתיכנסי לתוך האתר של החוג ותקראי היטב מהם הקורסים שבהם תוכלי לקחת חלק בכל מסלול. זה יעזור לך מאוד להבין אם זה מתאים לתוכניות של בקריירה או לא.