אני עם תואר ראשון בתחום החינוך ושוקלת לעשות הסבה לעבודה סוציאלית או ישר תואר שני עם תוכנית השלמה אני אוהבת את הנושא ומתחברת אבל אני שומעת מצד אחד שאין הרבה ביקוש וידוע גם שהמשכורת לא טובה, האם באמת אין הרבה ביקוש? האם המשכורת ברוב המקומות נמוכה? כמה הממוצע? והאם לדעתכם כדאי ישר לעשות תואר שני או הסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית?
ש
שני יונגר
הסבה או השלמה לעבודה סוציאלית-דעתי
שלום,
קודם כל, מכיוון שאת שואלת לדעתי אני ממליצה לך וקדם כל לעשות הסבה לתואר ראשון ולא לקפוץ ישר לתואר השני. הסיבה היא פשוטה, ללא ניסיון אמיתי ממשי בעבודה בתחום, איך תדעי איזו התמחות תרצי ללמוד בתואר השני. הוא אכן מאוד משמעותי ביכולת לקבלת תפקידים מורכבים יותר וכתוצאה מכך גם משר את השכר. אך הדגש כאן הוא בהחלט על כך שלי באופן אישי מאוד חשוב שתדעי מה את רוצה לעשות בתוך התחום. כאשר בוחרים בתואר שני במסלול ההשלמות מפסידים חלק מההתמחויות שבצדק מחייבות ניסיון תעסוקתי. אז תשאירי לך את האופציות פתוחות. לגבי השכר, הוא אמנם אינו גבוה במיוחד ועומד על בערך 7000 ש"ח למשרה מלאה. אך בתוך התחום יש תפקידים בשכר גבוה יותר לעובדים סוציאליים וכמובן שאפשר להתקדם. לצערי זה המצב בתחומים כמו זה ולכן ההחלטה אם לעסוק בו צריכה להיות מהלב ומהבטן ולא מבחירה רציונלית של תחום עיסוק בו השכר גבוה. תוכלי עם הזמן ללמוד תחומים נוספים ולהרחיב את עיסוקייך ובכך גם להעלות את שכרך.