שלום רב, אני כרגע סטודנטית לפסיכולגיה במסגרת האוניברסיטה הפתוחה. וכפי שחששתי המסגרת היא לא להיט עבורי, מה גם שתמיד חלמתי על לימודי עבודה סוציאלית שמקנים ידע יותר מעשי לעומת תיאוריות על גבי תיאוריות.. אין לי תעודת בגרות ואף לא עשיתי פסיכומטרי (אבל יש לציין שהציונים שלי בקורסים עד עכשיו נושקים ל-90) האם ישנה מכינה לעבודה סוציאלית שתפטור אותי מהשלמת תעודת בגרות מלאה ומהוצאת פסיכומטרי ??? אודה על תשובתכם.
מ
מיטל
הסבה לעבודה סוציאלית
שלום טליה, אני מבינה את החששות שלך... חשוב לציין כי תואר ראשון בפסיכולוגיה הוא די תואר תיאורטי יחד עם זה הוא פותח עבורך דלתות רבות בעבודה ובלימודי המשך. כאשר תסיימי את לימודי התואר הראשון (ללא בגרות ופסיכומטרי) בממוצע מכובד מעל 90 לא תהיה לך בעיה להכנס לתוכנית ההסבה לעבודה סוציאלית אשר דרישות הקבלה לתכנית הם 87 ממוצע תואר ראשון ונסיון עבודה כמובן ראיון אישי/קבוצתי. כדי להתקבל ללימודי תואר ראשון בעבודה סוציאלית ללא מסלול הסבה הדרישות הם פסיכומטרי ובגרות, כפי שתיארת את מעדיפה שלא לבחור במסלול ההשלמות...... ולכן נראה כי יתאים לך יותר לסיים את התואר שהתחלת ואולי בשנה האחרונה לנסות להתקבל למסלול ההסבה באוניברסיטת בר אילן או באוניברסיטת חיפה.
אשמח לעזור בהתלבטויות נוספות בברכה, מיטל
ט
טליה
חידוד השאלה
הבנתי שישנם מקומות שמוכנים לקבל סטודנטים ללא בגרות מלאה או פסיכומטרי "בתמורה" להשתתפות במכינה ייעודית שלהם. רציתי לדעת אולי את מכירה מקום שכזה שאוכל לפנות אליו.. תודה
מ
מיטל
הסבה לעבודה סוציאלית
שלום טליה, כדי להתקבל ללימודי תואר ראשון בעבודה סוציאלית ללא מסלול הסבה הדרישות הם פסיכומטרי 580 ומעלה ובגרות מעל 90. מה ממוצע הבגרות שלך? קיימים מקרים חריגים שבהם מקבלים ללימודי עבודה סוציאלית ללא פסיכומטרי אך תצטרכי להרשים בנסיון עבודה מכתבי המלצה וממוצע לפחות 90 באוניברסיטה הפתוחה. אני ממליצה לך לנסות ולפנות למכללת ספיר או למכללת תל חי. בברכה, מיטל