היי, אני כרגע לומדת מדעי ההתנהגות וניהול משאבי אנוש שנה שלישית. מתלבטת לגבי המשך לימודים לתואר שני בעבודה סוציאלית או עבודה סוציאלית קלינית. מעוניינת לעבוד בתחום טיפולי בעיקר בתחום של הנחיית סדנאות וסיוע לאנשים. רציתי לברר מה ההבדל מבחינת מה שאני יכולה לעשות מה ההבדל בין עבודה סוציאלית לעבודה סוציאלית קלינית? האם היית מייעצת לי עם התואר שלי להתקדם ולהגיע אולי גם לתחומים טיפוליים או שהנחיית סדנאות או קבלת מטופלים באופן פרטי כדי להמשיך לתואר בעבודה סוציאלית? האם יש אופציות של תארים שניים בהמשך למדעי ההתנהגות בתחום הטיפול\ הייעוץ שאוכל לשלב איתם משרה מלאה?
ש
שני יונגר
אפשרויות ללימודי המשך לאחר מדעי ההתנהגות
שלום מיכל,
אנסה לעשות קצת סדר בין האפשרויות שכן עומדות לפניך ואלו שכרגע לפחות לא. 1. הסבת אקדמאים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית- תואר ראשון נוסף במסלול הסבה מיוחד של שנתיים. לא ניתן לשלב עבודה במשרה מלאה אך בהחלט כן במשרה חלקית. 2. השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית- לרוב מסלול מאוד עמוס, אך ניתן לשלב עבודה במשרה חלקית במקביל ללימודים. 3. עבודה סוציאלית קלינית לתואר שני- אפשרית רק לבעלי תואר ראשון בעבודה סוציאלית וניסיון של שנה אחת לפחות בעבודה בפועל. 4. לימודי תואר שני בפסיכולוגיה- אם הציונים שלך מתאימים וכמובן עמידה בהצלחה בבחינת מתא"ם 5. לימודי תואר שני בתחומי טיפול שונים כגון: דמה תרפיה, טיפול בהבעה ויצירה ועוד. 6. לימודי הנחיית קבוצות לתואר שני 7. לימודי טיפול זוגי ומשפחתי לתואר שני יש לך לא מעט אופציות, כאשר נושא העבודה הסוציאלית אפשרי לא במסלול הקליני כי הוא פתוח ובצדק רק לעובדות סוציאליות מנוסות. מי שעובדת בתחום הקליני בעבודה סוציאלית יכולה לבחור אם להתקדם לתחומים טיפוליים המאפשרים פתיחת קליניקה פרטית ולטפל למשל בפסיכותרפיה. ברוב התחומים תוכלי לשלב עבודה במשרה מלאה או כמעט מלאה מלבד היכן שרשמתי לך שה בלתי אפשרי. השאלה היא מה באמת מעניין אותך ובמה היית רוצה להתמקד יותר מהכל.