שלום לך מיטל , אני רימונה אני מעוניינת ללמוד עו"ס באיזור המרכז ולתחמחות לילדים במסגרת בית ספרית ,לא בהכרח של תואר אבל שתהיה גם תעודה מוכרת גם אפשרי , יש לי ההרבה ניסיונות במסגרת של בתי ספר של שיעורים פרטיים ,וגם יש ניסיון של שירות לקוחות הדבר העיקרוני בשירות לקוחות ההההוא שאני יכולה להתמודד עם כל האוכלוסיות ללא בעיה . השאלות שלה האם יש בתחום הזה לימודי תעודה ושתהיה מוכרת כמוובן ,וגם אזי מוסדות הלימוד שמלמדים ומה תנאי קבלה וכמה זמן אני מסיימת ואם יש ביקוש על המקצוע הזה במשק העבודה . וגם שאלה נוספת האם ברגע שאני מסיימת הלימודים שלי כעו"ס ומעוניינת להשתלב בבתי ספר ההההאם אני חייבת לעשות תעודת הוראה ,או התואר או7 התעודה זה מספיק כדי להשלב בבתי ספר . אודה מראש על עזרתך ,ומאחלת שיהיה לך יום מקסים .
מ
מיטל
עבודה עם ילדים
שלום רימונה, עלייך להפריד בין עבודה סוציאלית לעבודה כיועצת או מדריכה במסגרת בית ספרית יומיומית. כדי להיות עובדת סוציאלית המטפלת מדריכה או מנחה משפחות או ילדים בבית ספר תצטרכי ללמוד עבודה סוציאלית עם התמחות כקצינת ביקור סדיר ורק במקרים חריגים שמדווח על ילד שאינו מגיע לבית הספר או יש איזשהו קושי חריג אחר יבקשו ממך להתערב במסגרת בית ספרית כמו טיפול משפחתי הדרכת הורים וכו'.... בכל שאר הזמן תהי שייכת לעירייה-לרווחה או לשירות פסיכולגי חינוכי כיום, אין הכשרה לעבודה סוציאלית במסלול ללימודי תעודה אלא רק כלימודי תואר ראשון. כדי לעבוד במסגרת הבית ספרית עלייך ללמוד מסלול לייעוץ חינוכי/תואר ראשון בחינוך או חינוך מיוחד. מקווה שעזרתי בברכה, מיטל