עם איזה קהילות עובדים במסגרת סטאז` בעבודה סוציאלית?
עם איזה קהילות עובדים במסגרת סטאז' בעבודה סוציאלית?
מירי
4 תגובות
שלום, רציתי לדעת עם איזה קהילות, אנשים עובדים במסגרת הסטאג' בעבודה סוציאלית? מהו משך זמן הסטאג' והאם מוסד הלימודים משתף אותנו? תודה
ש
שני יונגר
התנסות מעשית בעבודה סוציאלית
שלום מירי,
העבודה היא כל קהילה המטופלת על-ידי עובדת סוציאלית. לכן קשה לומר מהי בדיוק, כי זה נשמע כמו להתחייב לך עם איזו קהילה תעבדי ואינני יכולה לעשות זאת. הסטאז' (התנסות מעשית) הוא חלק מהלימודים ומתקיים במקביל לתואר עצמו ולא דקה אחת מעבר לתקופת הלימודים. ללא סיום ההתנסות המעשית. לכן לא עובדים במקביל להתנסות המעשית כי עדיין אין רישיון לעבודה כעובדת סוציאלית. צריכים לסיים את כל המטלות של הלימודים למיניהן כדי להתחיל לעבוד בצורה רשמית.
עבודה סוציאלית
היי, בכל זאת אם תוכלי לתת דוגמאות לקהילות שונות שאיתם עובדת העובדת הסוציאלית והאם מדובר ברוב המקרים רק בקהילות בעייתיות? הסטאג הוא עולה כסף? ומה משך הסטאג וכמה פעמים זה בשבוע? המוסד משבץ אותי?
תודה רבה, ומודה מראש על תשובתך.
ש
שני יונגר
העבודה המעשית בעבודה סוציאלית
שלום מירי,
הסטאז' או ליתר דיוק העבודה המעשית בעבודה סוציאלית כאשר נלמד כחלק מהתואר הראשון אינו עולה כסף מעבר לשכר הלימוד באותו מוסד לימודים. לגבי האוכלוסיות, בוודאי שמדובר באוכלוסיות עם בעיות, בזה בדיוק עוסקות עובדות סוציאליות, באוכלוסיות עם בעיות. אני יודעת שמי שלומדת עבודה סוציאלית קהילתית ורוצה להיות עובדת סוציאלית קהילתית לא תמיד מתמודדת עם אוכלוסיות שהן בעייתיות מיסודן (למשל בקיבוצים) אך עבודה של העובדת הסוציאלית היא בכל מקרה להתמודד עם הבעיות שכן קיימות באותה קהילה. בעיות רפואיות, בעיות חברתיות וכו'. לגבי העבודה המעשית, היא מצריכה יום או יומיים בשבוע. מוסד הלימודים משבץ אותך אלא אם מצאת מקום לעשות בו את העבודה המעשית וזה אושר לך על-ידי מוסד הלימודים. אז כן יכולה להיות לך אולי קצת השפעה על כך. אין בדברי הבטחה, אבל לפעמים זה כן קורה.
בברכה, שני
מ
מירי
עבודה סוציאלית
והאם אני בעצמי יכולה לבחור איפה אעשה את הסטאג?