האם יש משקל לזמן ההתנדבות לקבלה לתואר שני בעבודה סוציאלית?
האם יש משקל לזמן ההתנדבות לקבלה לתואר שני בעבודה סוציאלית?
ליל
5 תגובות
היי, שאלה לי, יש לי תואר ראשון בתחום החינוך ושוקלת לעשות תואר שני בעבודה סוציאלית עם תוכנית השלמה כמובן. ראיתי שאחד מתנאי הקבלה הם ניסיון בעבודה עם הקהילה או התנדבות, האם יש ממש משקל לכמה זמן אני כבר מתנדבת? זה לגטימי לשאול במוסד שאני רוצה ללמוד בו אם יש "מינימום" של התנדבות? גם בחלק מהמקומות מבקשים המלצות ממוסד הלימודים והמקום עבודה או מקום ההתנדבות? כמה זה חשוב?
תודה מראש
ל
ליל
שאלה נוספת
האם תוכנית ההשלמה לכשלעצמה בשנה א' נותנת משהו? אם אני עושה את תוכנית ההשלמה ומצליחה בה אך מסיבות כלשהן לא ממשיכה לשנתיים הבאות, אני מרוויחה משהו מבחינה מקצועית?
ל
ליל
ומה הכוונה בדבר הבא
2 נ"ז = קורס בן שעתיים שנתיות או קורס בהיקף של 56 ש"ש?
קורס בין שעתיים שנתיות? אני צריכה לדעת אם אני עומדת בתנאים, אז מה בדיוק הכוונה? שיהיו לי שתי נקודות זכות בקורס מסוים ומה עוד?
ש
שני יונגר
נק"ז לתואר ושעות לימוד בכיתה
שלום ליל,
לרוב מדובר בקורס בו לומדים שעתיים שבועיות ברמת הסמסטר ולא ברמת שנת לימודים. אך 2 נקודות זכות יכולות לכלול 2 תרגול ועוד שעת לימודים אחת עם המרצה המוביל את הקורס. זה גם לא אומר שלומדים הרבה או מעט. יש קורסים שהם בני 2 נקודות זכות והם מאוד מורכבים ודורשים המון השקעה ויש שהרבה פחות. אבל בעיקרון כלל האצבע הוא שנק"ז 1= שעת הרצאה אחת בשבוע או שעתיים תרגול.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
רק סיום הלימודים מאפשר לעבוד בתחום
שלום ליל,
עקרונית בשנה הראשונה ללימודי ההשלמות משלימים את עיקרי הדברים החסרים מהתואר הראשון. אבל ללא סיום כל התוכנית כולה לא תוכלי לקבל רישיון לעבודה כעובדת סוציאלית. קיימת תוכנית להסבה לתואר ראשון נוסף שאורכת שנתיים אם את לא יכולה או רוצה להשקיע 3 שנים עמוסות בלימודים שוב.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
התנדבות בדרך ללימודי השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית
שלום ליל,
אין מינימום או מקסימום של התנדבות, אבל כן יש ציפייה שתראי שהעובדת הסוציאלית שבך תמיד הייתה שם. גם התנדבות שהתנדבת בקהילה בתמורה למלגה היא מצוינת לצורך העניין. גם עם כל ההתנדבות שלך הייתה רק במסגרת מלגה שבה 4 שעות בשבוע התנדבת בכל מסגרת שהיא זה אחלה. אם את עובדת במסגרת כלשהי שבה יש פן טיפולי לתפקיד שלך או למסגרת העבודה זה כבר ממש מעולה ואם לא אז לא נורא. אל תרגישי מאוימת, אבל הביני כי הם רוצים לראות שהמועמדים למסלול ההשלמות באמת בוחרים בו מתוך ההתנסויות שלהם בחיים. ולכן זה לא לגיטימי לשאול אם יש מינימום התנדבות אלא להפוך את ההתנדבות למשהו מאוד משמעותי בעיני מי שיבחן אותך. ההמלצות באותו עניין בדיוק הן קריטיות. כי את יכולה לספר שהתנדבת בכל מקום בעולם אבל המלצות מהאנשים שעובדים שם לא ניתן לפברק. חלילה אני לא אומרת שזה מה שתעשי, אבל דברי היו מעולם ומנסים בכל הכוח להימנע מהם. ולעיתים כאשר מאוד מתלבטים בעיינו של מועמד רוצים לשמוע מהממליץ עוד דברים מעבר למה שנראה בראיון הקבלה האישי או הקבוצתי.