שלום לכל הקוראים. שמי יעל ואני בת 29+. סיימתי לפני שנתיים לימודי עו"ס במכללת תל חי ומאז הספקתי לעבוד שנה בתחום בריאות הנפש עם מבוגרים. עכשיו אני בחיפושים אחר עבודתי הבאה ואני בהתלבטויות לאיזה כיוון ללכת. זמן רב אני מרגישה שהתחום שלי הוא ילדים בסיכון וגם עבודה עם משפחותיהם נראת לי מעניינת לא פחות. חשבתי לנתב את עצמי כך שבסוף אעבוד כעוסית במקלט לילדים בסיכון. עכשיו אני מוצאת את עצמי מבולבלת, אני חושבת שדי הבנתי על עצמי במהלך התואר שהתחום הקליני שאיך שאני מבינה אותו דומה יותר לעבודה של פסיכולוג, הוא לא בשבילי. דווקא אני אוהבת את העבודה המערכתית של קשר עם גורמים שונים למען מישהו. רציתי להבין דרך הפורום האם התפיסה שלי לגבי טיפול קליני נכונה? האם העבודה עם ילדים/משפחות בסיכון היא בהכרח קלינית?. בנוסף אני מגלה על עצמי שיש לי סבלנות ואמפטיה לאוכלוסיות מיוחדות ואני תוהה אולי לשם אני צריכה ללכת(נפגעי נפש, פיגור, אוטיזם). אשמח לתגובתכם. תודה
מ
מיטל
תחומי עבודה
שלום יעל, תודה על פנייתך. לפי הדברים שתארת את מרמזת על תחומים שנושקים למסגרות כמו אלו"ט והעמותה לילדים בסיכון בחסות מסגרות אלו יש גני תקשורת גנים לילדים המאובחנים עם אוטיזם ואספרגר בתי ספר, מרכזי למידה לחינוך המיוחד וכו'..... עבודה עם ילדים בסיכון היא לא בהכרח קלינית ומתוך נסיונך תצטרכי להחליט באיזו גישה/טכניקה הינך מעדיפה לעשות שימוש בעבודה פרטנית קבוצתית או מערכתית. עלייך לנסות ולהשתלב במסגרות לטיפול משפחתי וחינוך לחיי משפחה למשל במחלקות עירוניות, ארגונים ממשלתיים או פרטיים. בבתי חולים כלליים או פסיכיאטריים, ועוד. עובדים סוציאליים מטפלים בכל בעיה נפשית או חברתית שעוברים בני אדם בבית ספר, בבית, בעבודה או בקהילה. עבודה סוציאלית קלינית עוסקת בניתוח ופתרון בעיות נפשיות. היא כוללת מחקר מדעי ויישום למטרות הבנה, מניעה וסיוע במצוקה או חוסר תפקוד, וקידום התפתחות אישית והרגשת מיטביות. אשמח לשמוך ממך בברכה, מיטל
מ
מאיה
התלבטות דומה..
למומחים שלום, אני בת 26 ולאחר התלבטות רבה בנוגע ללימודים בתחום הטיפולי, נשארתי עם שני מקצועות שבהם אני מתעניינת. האחד פסיכולוגיה והשני עו"ס. ההתלבטות היא אך ורק בגלל אפשרויות התעסוקה לאחר סיום לימודי התואר הראשון. בדומה ליעל, אני מוצאת עצמי נמשכת לתחום האוכלוסיות המיוחדות ובפרט לתחום עזרה/טיפול וקידום אנשים. אינני מעוניינת להיות פסיכולוגית קלינית, אלא יותר בכיוון של מוסדות/עמותות העוסקות באוכלוסייה מיוחדת. שאלתי היא איזה תואר הוא המתאים לי ביותר מבין שניהם? מהו התואר שיעניק לי מבחר גדול יותר מבחינת תעסוקה?
ברצוני לציין - אני ללא פסיכומטרי (וכנראה שגם לא אעשה מאחר ואני סובלת מ- ADD) וממוצע בגרויות 92
תודה רבה מראש, מאיה.
מ
מיטל
התלבטות בבחירת מסלול ללימודים
שלום מאיה, ותודה שפנית אלינו, אני זקוקה למספר פרטים נוספים כדי לתת לך תשובה רחבה יותר איזה גילאים מעניינים אותך כשאת מתארת אוכלוסיות מיוחדות? אילו אוכלוסיות מיוחדות אוטיזם/לקויות למידה/ADHD או אחר? בעמותות עובדים בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה עבודה סוציאלית ויועצים חינוכיים? האם את רואה עצמך ממשיכה לתואר שני או מעניין אותך לקבל הכשרה למקצוע פורמלי? המון שאלות אשמח לתשובתך.... בברכה מיטל
מ
מאיה
מיטל
תודה על תגובתך. האוכלוסיה שיותר מעניינת אותי היא בעיקר האוטיזם/PDD בגיל הרך. אך אני לא פוסלת את האפשרות של נוער בסיכון או אוטיסטים בגיל הבוגר יותר. נכון לעכשיו אני לא רואה את עצמי ממשיכה מיד לתואר שני, אך אין לדעת מה יהיה בעוד 3 שנים. שאלתי היא בעצם איזה תואר עליי ללמוד כדי שיהיו בפניי אפשרויות תעסוקה רבות בתחום, גם אם אחליט שלא ללמוד לתואר שני.
מ
מיטל
התלבטות בבחירת מסלול לימודים
שלום מאיה, כדי להיות עובדת סוציאלית עלייך ללמוד לתואר ראשון תוכלי למצוא לא מעט עבודות בתחום שציינת (עובדת סוציאלית בעמותות ובארגונים ממשלתיים ומקומיים שונים). לעומת זאת תואר ראשון בפסיכולוגיה הוא תואר תיאורטי שאינו מכשיר לעבודה מעשית בשדה. כלומר לא ניתן לעבוד כפסיכולוג עם תואר ראשון וגם לא כמטפל פרטני. מי שמבקש להיות פסיכולוג מורשה חייב על פי חוקי המדינה להיות בעל תואר שני ומעלה בפסיכולוגיה ולהרשם בפנקס הפסיכולוגים יחד עם זאת עם תואר ראשון ניתן להשתלב בתפקידים הדורשים השכלה אקדמית- כמו תארפיסטית ABA, סייעת מנהלת צהרון, רכזת חינוכית, מדריכה במעונות לנוער בסיכון ועוד. אשמח לעזור בהתלבטויות נוספות בברכה, מיטל
מ
מאיה
מיטל
האם יש סיכוי להתקבל לתואר ראשון בעו"ס ללא פסיכומטרי?
מ
מיטל
תנאי קבלה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית
שלום מאיה, תנאי קבלה ללימודי תואר ראשון בעבודה סוציאלית גם במכללות וגם באוניברסיטאות הם בגרות לפחות בממוצע 90 ומעלה, ופסיכומטרי החל מציון 580. לדוגמא: המכללה האקדמית תל חי, המכללה האקדמית ספיר, אוניברסיטת בן גוריון, המרכז האוניברסיטאי אריאל וכו'. לא ידוע לי על מוסד שאינו דורש פסיכומטרי ללימודי עבודה סוציאלית בברכה, מיטל
מ
מאיה
מיטל
המון המון תודה לך! עזרת לי להגיע להחלטה.. אני אנסה את מזלי בתחום :)