אני בחור יצירתי, רגיש לזולת ואוהב לעבוד עם אנשים, מחפש מקצוע שיש בו עשייה אמיתית , אני באופיי רגיש , הומלץ לי ללמוד עבודה סוציאלית ע"י מכריי, זה נשמע באמת מקצוע מעניין, אך אני חושש שאם אין בי את התחושה הזו שאני רוצה לעזור לחלשים, ויש אנשים עם כל מיני בעיות שלפעמים יוצרים אצלי רתיעה, ואני חושש גם שאם אעמוד מול אנשים קשים ומפחידים גם לא אעמוד בזה. השאלה אם זה מתאים לי. יש בי יצירתיות וכושר ניסוח והבעה גבוהים, רגישות לזולת, ואני בעצמי מתמודד עם נכות לא פשוטה, השאלה אם זה מתאים לי, או שאתה צריך להיות אדם שלא נרתע מכלום ועם רצון עז לעזור לאנשים, אני מרגיש שאני רוצה לעזור לעצמי, לפעול בעולם המעשה ולהרגיש שאני באמת עושה ותורם. אני חושש שזה מקצוע שאחטוף בו איזה דיכאון מהקשיים של האנשים סביבי, שאולי זה בכלל לא מתאים לי . אשמח לקבל קווים כלליים למי זה מתאים ואם מה שהצגתי על עצמי מתאים ללימודי עו"ס. בתכלס אני מחפש ללמוד במוסד חרדי ומתחומי הענין שלי יש 2 אפשרויות: או דוברות והסברה או עו"ס, חינוך לא נראה לי מתאים. ויש לי אפשרות ביום א להשתחל ברגע האחרון ללימודים, אך איני בטוח אם זה מתאים לי, ואם אחכה להכוונה מסודרת אני עלול להפסיד הסמסטר. נ.ב יש מוסדות שניתן להצטרף יותר מאוחר במשך השנה? תודה
ש
שני יונגר
לא למהר לשלול עבודה סוציאלית או חינך
שלום מרדכי,
צריכים להיות אנשים בעלי אישיות מאוד חזקה כדי לעסוק בעבודה סוציאלית. פוגשים מקרים וסיפורים מאוד קשים בעבודה הזו ולכן היא בהחלט לא מתאימה לכל אחד. כך למשל יש תמיכה נפשית לסטודנטים במסלולים אלו, כי אין אדם לא רגיש אשר בוחר ללמוד עבודה סוציאלית, זו עבודה של אנשים בעלי המון רגש. אבל אם אתה מתאר את עצמך כאדם אשר אינו יודע לשים את הגבול בין החוויה של מה שאתה פוגש בחיי היום יום לבין החוויה הפרטית שלך, זו יכולה להיות בעיה. יחד עם זאת, מהמסלול של עבודה סוציאלית אפשר להגיע לתחומים נהדרים כגון: טיפול באמצעות אומנויות מה שיוכל להיות מצוין בשביל אדם יצירתי כמותך. אני חושבת שאתה גם מאוד ממהר לשלול חינוך שבו יש המון מקום ליצירתיות ולעזרה לזולת, שם אפשר להתמודד עם מקרים קשים יותר או פחות וכן לעבודה עם אוכלוסיות חזקות מאוד בכל מה שדרוש כדי להזניק אותם קדימה ולמעלה. גם מלימודי חינוך אפשר להגיע לעיסוק בתחומי טיפול באומנויות. דרך אגב, האם זה נורא בעיניך להתחיל ללמוד לתואר ראשון למשל בעבודה סוציאלית ולהחליט לאחר התנסות ומפגש עם הלימודים והעבודה המעשית בהם שזה לא בשבילך? אני חושבת שזו אופציה מצוינת אם אתה מוכן לקחת את הסיכון הזה. חשוב על הדברים הללו לפני שתחליט מה לעשות.