האם להמשיך במסלול ההסבה לתואר שני בעבודה סוציאלית?
האם להמשיך במסלול ההסבה לתואר שני בעבודה סוציאלית?
מאירה
3 תגובות
היי אני סטודנטית שמסיימת שנה א במסלול ההשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית. אני בהתלבטות האם להמשיך לעוד שנתיים. כרגע אינני עוסקת בתחום בכלל. בשנה הראשונה הייתי בהתלבטויות ועדיין המצב זהה. מצד אחד חבל לי לי להפסיק באמצע, אולי לחזור בעתיד, לא חבל על השנת הפסקה? אינני מצליחה להבין האם זה כזה נוראי ומה השיקולים שעליי לעשות? פשוט עדיין בהתלבטויות וכידוע המסלול עמוס ביותר וצריך מאוד להיות בעניין ולהשקיע .אשמח לכל עצה. תודה
ש
שני יונגר
כמה שאלות שאשמח אם תעני עליהן
שלום מאירה,
לא ברור לי אמנם מה הסיבה בגללה לאחר כל תהליך הקבלה ללימודים וכו' וכמובן ההחלטה שקדמה להם בסופו של דבר את מגלה חוסר עניין בתחום. אולי כדי לעצור לרגע ולחשוב על זה לפני תחילת השנה. אשמח אם תספרי לי מה היו השיקולים בבחירת המסלול, מה קורה איתך היום וכו'. אני מאוד רוצה להבין לעומק מה הסיבה שבגללה את מתלבטת כרגע. שנה הפסקה היא עניין משמעותי מאוד בעיני ולכן צריכים לחשוב על כל הסיבות וההיבטים של ההחלטה.
בברכה, שני
מ
מאירה
תגובה לשאולתייך
היי שני, תודה שאת חוזרת אליי. אז ככה בשנה שעברה היה לי נורא קשה ולא כל כך התחברתי. לא יודעת בוודאות האם זה דברים מסביב או התואר עצמו, או אולי המקצוע בכלל. כשהייתי צעירה יותר רציתי להיות מטפלת ולכן זה משהו שיכול לפתוח דלת לזה בעתיד. נכון להיום בחיי אין לי שקט נפשי שמאפשר לי לטפל ולעזור בצורה "נקייה". אני גם חייבת לעבוד הרבה ולהמשיך להתכלכל באיזושהי דרך. אני לא עובדת בתחום כיום ונכון לעכשיו טוב לי בעבודה שלי ולא רואה סיבה לעזוב. אני פשוט מתייסרת עם ההחלטה כי אין לי תשובה ברורה. יש תחומים מסוימים במקצוע שמעניינים אותי, אך מעולם לא "חלמתי" להיות עובדת סוציאלית. משום שכבר התחלתי וזה תואר שבעתיד הרחוק אולי כן יכול לתת לי משהו, להפסיד לא אפסיד מלבד זמן וכסף., פשוט חוששת לטעות בכל החלטה. יש לי ממש מס שעות לשלם את המקדמה לשנה הבאה והתחיל ללמוד. מעבר לשיקול הכלכלי אני פשוט מוצפת במחשבות .
ש
שני יונגר
אולי שנה של הפסקת לימודים יכולה להיות הפתרון בשבילך
שלום מאירה,
המקצוע כשלעצמו מאוד קשה וכבד גם נפשית, לכן אני יכולה להבין מאיפה נובע הקושי בחיבור. אבל אני חוששת מכל תשובה שאתן לך לגבי הדברים שכתבת. אני חושבת שבמקרה כמו שלך אולי כדאי לבחור בהפסקת לימודים. מוסדות הלימוד מאפשרים עד שנה אחת של הפסקת לימודים ולא מעבר לכך שתאפשר לך לעצור רגע לנוח מכל הטירוף שבעבודה והלימודים יחד ויפנה לך קצת זמן לקבל החלטות לגבי העתיד שלך. אם כיום את עובדת בעבודה שטוב לך בה ואת מרגישה בה סיפוק, אז אני מסכימה בהחלט שלימודים להסבה לתחום כמו עבודה סוציאלית יכולים להיות קשים אפילו יותר. אני רק רוצה לבקש ממך שלא תנוחי על זרי הדפנה בשנה הקרובה אלא פשוט עשי עבודה לאיתור הייעוד שלך. זה שווה את ההשקעה. כי כשתמצאי את התשובות תהיי שלמה יותר עם הבחירות שלך.