רציתי לשאול מהן האפשרויות להמשיך לתואר שני בעו"ס בתחום הקליני לאחר תואר ראשון בפסיכולוגיה?
הבנתי שיש את התואר בבר אילן אבל אין אפשרות להתקבל אחרי תואר בפסיכולוגיה...
ומשמועות הבנתי שיש משהו גם בירושלים, באר שבע ותל אביב.
יש אפשרות לומר לי היכן ניתן ללמוד תואר זה אחרי התואר הראשון בפסיכולוגיה? מהן דרישות הקבלה? האם כל המוסדות דורשים שנת השלמה? ומה לגבי שנת הפסקה לאחר סיום התואר הראשון? כי סיפרו לי שבחיפה דורשים שנה הפסקה ובירושלים לא אבל בירושלים זה לא בדיוק קלינית....
או לחילופין, אפשר להפנות אותי לקישורים רלוונטיים לבלת מידע? כי לא כל כך מצאתי בעצמי (חוץ מבבר אילן שזה לא רלוונטי).
תודה רבה! נטע
נ
נטע
תוספות לשאלה
חשוב לי להוסיף שמבחינת ממוצע אין בעיה (91) מאחר ושיניתי את דעתי מהמשך לפסיכולוגיה קלינית להמשך לעו"ס קלינית. בנוסף, אני משתתפת במחקר מודרך ובהתנדבות טיפולית באנו"ש ומתכוונת לספק המלצות.
שוב תודה, נטע
מ
מיטל
בחירת מסלול לימודים
שלום נטע, אני ממליצה לך להגיע ליום פתוח במוסדות המעניינים אותך ולבחון את התוכניות השונות. נוסף לכך חשוב לתת תשומת לב למיקום גיאוגרפי, היקף התכנית, סגל אקדמי ועבודה מעשי, אלו הם אלמנטים חשובים לבחירת מוסד אקדמי בהצלחה מיטל
מ
מיטל
תואר שני עבודה סוציאלית קלינית
שלום נטע, כיף לקרוא עד כמה את חדורת מוטיבציה להמשך לימודים. תראי, קיים מסלול הסבה לעבודה סוציאלית (תואר ראשון) באוניברסיטת בר אילן כך שבתום הלימודים תצטרכי לצבור נסיון מעשי כעובדת סוציאלית ולעמוד בתנאי הקבלה לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית. תנאי הקבלה לתוכנית ההסבה הם ממוצע תואר ראשון 87 וראיון אישי. לעומת זאת באוניברסיטת חיפה קיים מסלול השלמות, כאשר בשנה השניה של ההשלמות מתחילים ללמוד במקביל תואר שני. התואר הוא תואר שני בעבודה סוציאלית. תכנית ההשלמות נמשכת שנתיים+שנת לימודים נוספת... תנאי הקבלה לתוכנית ההשלמות היא תואר ראשון בממוצע 85 ומעלה חשוב לציין כי "שנת הפסקה" היא מאוד חשובה ולעיתים מהווה יתרון. משום שרק אחרי שתתנסי בעבודה מעשית כעובדת סוציאלית תוכלי לבחור את המסלול הקרוב ביותר לליבך אשמח לעזור בהתלבטויות נוספות בברכה, מיטל