שלום, אני מתנצלת מראש על ההודעה ארוכה, קצת התיאשתי.. אני בוגרת מדעי התנהגות בממוצע 80 מאונ' בן גוריון.(2001) ומתנדבת 3 שנים הייתי מאוד רוצהאני להגיע לתחום של טיפול במשפחה ושאלותי הן: אני יודעת שבאונ' בן גוריון ישנו מסלול הסבה ללימודי תואר שני, נדרשת שנת השלמות קודם. 1.האם יש עוד אונ' שאפשר ללמוד את המסלול הזה? 2.האם למרות שלא למדתי תואר ראשון טיפולי אוכל להתמשיך ולהתמחות במקצועות הטיפול?
במידה ואין שום אפשרות לעשות הסבה לתואר שני ואחליט לעשות הסבה לתואר ראשון ואז להמשיך לתואר שני 1.האם ניתן לפצל את שעות הסטג' (באשקלון מדובר ב- 14 שעות שבועיות מלבד הלימודים).אני לא יכולה לעזוב את העבודה. 2.האם יש מסלול שמאפשר ללמוד תואר 1+2 ביחד.
תודה רבה
מ
מירי צדקני
הסבה
שלום לך, שרון! ישנן מס' וריאציות לעשות הסבה לעבודה סוציאלית. ראשית, קיימת תכנית הסבה של שנתיים שבסופה תוכלי לקבל תואר ראשון ואח"כ להמשיך לשנתיים נוספות בתואר שני. אונ' בר-אילן והמרכז האונ' אריאל מציעים את התכנית הזאת. בנוגע לתכנית משולבת תואר ראשון+שני, אוך תכנית כזאת הוא 3 שנים. אונ' חיפה, בן-גוריון ומרכז אונ' אריאל מציעות את התכנית. גם באונ' העברית פותחים סוג של הסבה השנה, אז כדאי לך לברר במה מדובר. גם בתכנית ההסבה גם בתכנית המשולבת תואר ראשון ושני יש הכשרה מעשית שהיא חלק בלתי נפרד מהלימודים ולא ניתן לבטל אותה. מהיכרותי עם סטודנטים שלומדים בתכניות אלה, אין מנוס אלא לרדת באחוזי משרה. בהצלחה, מירי