אפשרויות עבודה עם ילדים אחרי תואר ראשון בלבד בעבודה סוציאלית
אפשרויות עבודה עם ילדים אחרי תואר ראשון בלבד בעבודה סוציאלית
ירדן
5 תגובות
שלום, אני מתחילה ללמוד שנה הבאה עבודה סוציאלית תואר ראשון. רציתי לבדוק מהן האפשרויות להתקדמות בתחום מבחינת עבודה עם ילדים (בדגש על ילדים ולא נוער)? טיפול בילדים עם בעיות מסוגים שונים (התפתחותיות, רגשיות, בעיות התנהגות)? האם זה אפשרי גם לאחר תואר ראשון בעו"ס או רק אחרי תואר שני בקלינית? אשמח גם לדעת אם לאחר תואר שני בעו"ס קלינית של התמחות בילדים ונוער ניתן לפתוח קליניקה פרטית ולטפל בצורה כזאת? האם צריך להוסיף לזה לימודי פסיכותרפיה? תודה מראש :)
ש
שני יונגר
תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית
שלום ירדן,
עקרונית אם תמצאי עבודה כעובדת סוציאלית בארגון העוסק בטיפול בילדים ממסגרות שונות, אז התשובה היא כן. אך בכל מקרה במקרים של עבודה עם ילדים מומלץ מאוד להמשיל וללמוד לתארים מתקדמים בתחום כדי להגיע לתפקידים המעניינים והמתאימים יותר למטרה שציינת פה. כדי לפתוח קליניקה חייבים ללמוד לתואר במסלול קליני ולאחר מכן מומלץ מאוד ללמוד במסלול כמו פסיכותרפיה של הילד כדי לעסוק ממש בטיפול קליני. עם תואר ראשון אין אפשרות לעבוד כמטפלת בישראל, כי על פי חוק חייבים תואר שני. לאחר מכן תוכלי להוסיף לכישורים שלך עוד קורסים ולימודים נוספים כגון: NLP, CBT, לימודי תרפיה מסוגים ושונים וכו'. אני מציעה שאת כל ההחלטות הללו תקבלי במהלך התואר או לאחר מכן במהלך העבודה. שימי לב כי תנאי הקבלה קלינית כוללים דרישות גבוהות של ציונים והמלצות מתאימות, אז היערכי בהתאם כבר במהלך התואר הראשון.
המשך לשאלה
באיזה מסגרות אוכל לעבוד עם תואר ראשון בעבודה סוציאלית? וגם עם תואר שני בקלינית? איזה גופים מעסיקים?
ש
שני יונגר
גופים המעסיקים עובדות סוציאליות
שלום ירדן,
יש המון גופים המעסיקים עובדות סוציאליות עם תואר ראשון או שני ביניהם: עמותות מכל הסוגים השונים, עיריות ומוסדות חינוך, חברות סיעוד, בית חולים וקופות חולים. יש המון המון אפשרויות לתעסוקה, אך בסופו של דבר חיפוש העבודה שלך יהיה לפי התחום שיעניין אותך לעסוק בו אז בוודאי שהאפשרויות שלך יהיה מצומצמות מאלו שכתבתי פה.
בברכה, שני
י
ירדן
המשך
תודה רבה שני! אם מעניין אותי העבודה עם ילדים אז באילו מקומות אוכל לעבוד? ובאיזה תפקידים? אולי תדעי לעזור לי בעוד משהו - ישנה אפשרות לתואר שני בייעוץ חינוכי/אירגוני אחרי תואר ראשון בעו"ס? יהיה צורך בהשלמות כלשהן?
ש
שני יונגר
ייעוץ חינוכי וארגוני ועבודה עם ילדים
שלום ירדן,
קודם כל כל ארגון העוסק בתחום הילדים בעיקר בעמותות מעסיק במסגרת כזו או אחרת עובדת סוציאלית וכמובן בתוך מסגרות בתי הספר היסודיים או העל תיכוניים. לכן עליך להתמקד במהלך חיפושי העבודה שלך רק בארגונים הפועלים למען ילדים או בתחומי החינוך. תואר שני בייעוץ חינוכי אפשרי לאחר תואר ראשון בעבודה סוציאלית עם ההשלמות המתאימות וכן השלמה חשובה מאוד של תעודת הוראה שהיא הכרחית לתעסוקה כיועצת חינוכית. אפשר ללמוד במקביל לתעודת ההוראה ולתואר השני. השלמות מעבר לכך תלויות בתואר שלמת ובמוסד הלימודים שבו תרצי ללמוד בהמשך, אך תעודת ההוראה בעצמה אמורה להיות מספיקה ברוב המקרים לפחות. לגבי ייעוץ ארגוני קיימים מסלולים לסוציולוגיה ארגונים לניהול ארגוני. לכל אחד מהם תצטרכי לעבור השלמות שונות של הידע מהתואר הראשון וללימודי הייעוץ בחלק מהמקרים תתבקשי גם לעבור בחינת GMAT כי המסלול שייך בחלק מהמקרים לפחות לתואר שני במנהל עסקים.