שלום סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה ואני מתלבטת לגבי מסלול המשך לתואר שני - בין עבודה סוציאלית לייעוץ חינוכי. מה ההבדל העיקרי בין שני התארים? באיזה תואר קל יותר למצוא עבודה? ומה מבחינת שכר? תודה
ש
שני יונגר
עבודה סוציאלית או ייעוץ חינוכי
שלום ענת,
קודם כל, לפני שנדבר על תעסוקה אני חייבת לספר לך מה עליך לעשות כדי ללמוד בכל אחד מהמסלולים הללו. ייעוץ חינוכי- חייבים תעודת הוראה וניסיון של שנה אחת בהוראה לפחות כדי להתקבל למסלול הלימודים. לאחר מכן מציאת העבודה תלויה בין היתר גם באזור מגוריך וכן קשה למצוא משרה מלאה בתחום, את זה יש לקחת בחשבון. כמו כן, תלויים בקביעות של משרד החינוך ולכן ההמלצה שלי היא ללמוד לתואר רק לאחר קבלת קביעות במשרד החינוך ולא קודם לכן (אבל זה לא חובה כמובן). תואר שני בעבודה סוציאלית- תנאי הקבלה הראשון והחשוב ביותר הוא שחייבים תואר ראשון בעבודה סוציאלית כדי להתקבל לתואר השני. אך יש מסלול קצר יותר ללימודי התואר השני במסגרת לימודי השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית בהם משלימים את הדרוש מעובד סוציאלית בתואר ראשון ואת הדרוש בלימודים בתואר השני בתוך 3 שנים דיי עמוסות. או שתלמדי במסלול הארוך יותר שייקח לך 4 שנים ובו תלמדי במסלול הסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית (אפשר לעבוד כבר עם התואר הראשון) ולאחר מכן תמשיכי ותלמדי לתואר השני. לגבי תעסוקה, מאוד תלוי באיזה מסלול תבחרי לעסוק בסופו של דבר יש תחומים בהם אין משרות מלאות ויש תחומים בהם יש משרות מלאות וכן יש תחומים בהם השכר הוא השכר לפי ההסכם עם איגוד העובדים הסוציאליים (בערך 7200 ש"ח לחודש) ויש אפשרויות לשכר גבוה יותר. הכל תלוי בתחום בתוך העבודה הסוציאלית שבו תבחרי.