שלום רב שני, מתלבטת היכן להתחיל לימודים השנה: בבר אילן במסלול הטיפולי או בתל אביב במסלול שנקרא קליני משבר וטראומה. דומני שגם בפורום ראיתי שלא מצוין שיש מסלול קליני בתל אביב. האם מדובר במסלול קליני לכל דבר? מהידע שיש לך איזה מסלול נחשב לטוב יותר? הייתי מעוניינת להתפתח כמטפלת פרטנית. האם אוכל לעשות כן, בין אם אבחר בתל אביב ובין אם אבחר בבר אילן? אני כבר נאלצת לבחור ומתקשה להגיע להחלטה. תודה על העזרה, שולה
ש
שני יונגר
מסלולים קליניים בתואר שני
שלום שולה,
אני מאוד רוצה להשיב על השאלה איפה המסלול הטוב יותר, אך כמנהלת פורום אני חייבת לשמור על ניטרליות בין כלל מוסדות הלימוד. לגבי המסלול הקליני שלא כתוב עליו דבר כאן באתר, יטופל מייד, ואני תמיד שמחה לקבל הערות שכאלה. מסלול קליני, כדי להחליט שהוא טוב מספיק צריך להכיל מספיק קליניקות. מסלול נקרא קליני רק כאשר יש בו קורסים קליניים שכאלה חלק מאישור שם המסלול מול המל"ג הוא שעליו להעיד על תוכנו. מה שאת כן צריכה לשים לב זה לתכנים של כל מסלול כי במסלול הטראומה עוסקים בטיפול ספציפי בנפגעי טראומה, השאלה היא האם זה מעניין אותך לעסוק בזה. במסלול הטיפולי באוניברסיטת בר אילן יש גם קליניקות, אך הקורסים הקליניים שהם קורסי הבחירה הם קורסים נוספים ללימודי התואר. כלומר אפשר לבחור במה להתמקד ולהירשם לקורסים הללו בנפרד מקורסי החובה והבחירה בתואר עצמו כדי לצבור קורסים קליניים.