סיימתי מבחן פסיכומטרי בציון של 582, וממוצע הבגרות שלי עומד על 84.5. אני רוצה ללמוד באוניברסיטאות בן גוריון או ירושלים עבודה סוציאלית ולא ממש מצליחה להבין מהאתרים של האוניברסיטאות מה האופציות שלי. האם אני אהיה חייבת לעשות מכינה? האם המכינה מבטיחה את הקבלה שלי? האם יש לי עוד אופציות חוץ ממכינה? ועם מה ניתן לשלב לימודי עבודה סוציאלית?
ש
שני יונגר
שיפור ממוצע הבגרויות והפסיכומטרי כדי להתקבל ללימודים
שלום ליאור,
כדי להתקבל לבן גוריון עליך או לשפר את הפסיכומטרי או לשפר את ממוצע תעודת הבגרות בצורה משמעותית. המלצתי אליך היא לעשות גם וגם. כלומר להירשם למכינה ובה להצטיין ובמקביל לשפר את ציון הפסיכומטרי לציון הגבוה מ-600. כדי להתקבל לאוניברסיטה העברית תידרשי לשיפור כזה בדיוק של ממוצע תעודת הבגרות לממוצע 100 לפחות ופסיכומטרי של 620 לפחות.
המשך לשאלה הקודמת
מכינה לא תספיק לי לבד? אני ממש מנסה להימנע מפסיכומטרי שוב. יש עוד אופציות? או רק מכללות?
ש
שני יונגר
במקרים מסוימים אולי כן
שלום ליאור,
את תמיד מוזמנת לברר את הנושא בעצמך. אך ציון פסיכומטרי של פחות מ-600 הוא יחסית נמוך ולכן לדעתי זה העניין. תוכלי להיעזר באנשי השירות של האתר כדי לבדוק את הנושא לעומק. כן אם תקבלי ציון הגבוה מ-95 במכינה ככל הנראה תוכלי להתקבל ללימודים גם עם מכינה בלבד. אנשי השירות של האתר יכולים לסייע לך בבדיקה הזו. צירפתי לך תיבת צור קשר לשם כך בתחתית התשובה שלי.