מסלול השלמות בעברית - הבדל בין המגמה האינטגרטיבית לקלינית
מסלול השלמות בעברית - הבדל בין המגמה האינטגרטיבית לקלינית
רינת
1 תגובות
היי , התקבלתי לשנת הלימודים הקרובה למסלול ההשלמות לתואר שני בעבודה סוציאלית במגמה האינטגרטיבית כללית . לצערי לא התקבלתי למגמה הקלינית . האם יש הבדלים משמעותיים בין שתי המגמות ? מה המשמעות לאחר סיום התואר ? האם אוכל להתקבל לבתי ספר של פסיכותרפיה ? אני מתלבטת לבטל את הרישום ולנסות להתקבל בשנה הבאה למגמה הקלינית ...
ש
שני יונגר
תואר שני קליני ולימודי פסיכותרפיה
שלום רינת,
כדי להתקבל למגמה הקלינית צריכים ניסיון וכאשר את מתמודדת עם מועמדים בעלי ניסיון בעבודה סוציאלית ואת אינך מגיעה מהתחום סביר שגם בשנה הבאה לא תוכלי להתקבל למסלול הקליני. כדי להגיע אליו עדיף ללכת במסלול היותר ארוך וללמוד קודם כל לימודי הסבה לצבור שנה או שנתיים ניסיון בעבודה ורק לאחר מכן להגיש מועמדות למסלול הקליני. אני מניחה שאולי גם לאחר סיום התואר השני וניסיון בעבודה בפועל תוכלי לגשת וללמוד לתואר שני נוסף במסלול הקליני, אך בסופו של דבר ההבדל באמת קטן מאוד לעומת לימודי הסבה ואז תואר שני במסלול הקליני. לגבי פסיכותרפיה, המגמה בשנים האחרונות ובמיוחד מאז כניסתן של התוכניות הקליניות בעבודה סוציאלית היא לקבל מועמדים בוגרי המסלולים הקליניים בעיקר. אני לא רוצה ליצור אצלך הבנה שרק ממסלול אחד ניתן להתקבל, אך הוא נכון להיום כבר בעדיפות משמעותית, ואני מניחה שככל שהביקוש יעלה כך גם יתקשחו הדרישות ללימודי התעודה הללו.