שלום, שמי מאיה ,אני בת 24 ואני בשנה השנייה ללימודי עבודה סוציאלית באונ' תל-אביב. ברצוני לשאול על הליך הגיוס לשב"ס, מספר שאלות: 1. האם ידוע אם יש תקנים במרכז? מה התדירות שהם משתנים? 2. לפניי שנה אמרו לי שבתור בחורה נראה יהיה לי קשה להתקבל לשירות בלי הסוהר, אני מקווה להתבדות בנוגע לכך. 3. האם בתהליך המיון לשב"ס, העובדת הסוציאלית עוברת פוליגרף/ תחקיר? אני שואלת כיוון שהיה לי חבר טוב שהיה אסיר וביקרתי אותו פעמיים, אני מעט חוששת שזה יהוה עבורי מכשול.
אני יודעת שהשאלות אולי נשמעות מעט מצחיקות או מוזרות, אך מאד אשמח לקבל תשובה עליהן. המון תודה מאיה
ש
שני יונגר
גיוס עובדות סוציאליות לשב"ס
שלום מאיה,
1. הכל תלוי בביקוש באותה התקופה שתסיימי את הלימודים. אינני יכולה לדעת ולומר לך מתי וכמה עובדות סוציאליות מגייסים. צריכים להיות עם האצבע על הדופק בעניין הזה. 2. עיקר העובדים הסוציאליים בשב"ס הן נשים. אז הכל תלוי בך ובהתאמה שלך. זו לא עבודה קלה אמנם אבל גם לא בלתי אפשרית. 3. לא ברור לי למה ההיכרות שלך עם אדם שנאסר משפיעה על איכותך בתור עובדת סוציאלית, ובוודאי לא ברור לי למה שזה ישפיע לרעה. השקיעי בלימודים, מכיוון שעוד לא סיימת את הלימודים ויש לפניך עוד שנה שלמה אז שמרי על ממוצעי ציונים גבוהים וכך תשמרי לעצמך על האופציות פתוחות.