שלום, אני מתלבט בין תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית או השלמה, אשמח למידע לכאן או לכאן
מ
מרדכי
תיקון והבהרה של השאלה הקודמת
ההודעה הקודמת נקטעה לי באמצע. אני מעוניין ללמוד עבודה סוציאלית לטיפול בפרט. יש לי תואר BED בחינוך. אלו הם שאלותיי: 1. האם תואר BED נחשב כתואר BA לעניין תכנית ההשלמות באוניברסיטאות השונות? 2. לפי מה שראיתי באתר של בר-אילן לצורך קבלה לתואר שני רגיל בע"ס צריך לבוא עם ניסיון של שנתיים והמלצות, ואילו בתכנית ההשלמה אין דרישות כאלה. ולפי מה שנראה באתר המגמות הם אותם מגמות. האם זה הגיוני? 2. האם יש הבדל (בשוק העבודה או ביכולות הנלמדות) בין תואר שנעשה מתוך הסבה לתואר שבנוי על תואר ראשון בע"ס? 3. שאלה אחרת: מהו ההבדל בין תואר באריאל (פרט ומשפחה) לתואר במגמה טיפולית (כמו שיש בבר אילן ובעברית ובטח בעוד אוניברסיטאות)? כוונתי להבדל בתכני הלימוד ובתחומי התעסוקה לאחר התואר.
ש
שני יונגר
לימודי ההשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית
שלום מרדכי,
1. התואר בהחלט מתאים ללימודי הסבה או השלמה. אך פעמים רבות במסלולי ההשלמות לא מאפשרים את מסלול הפרט, אלא מסלולים כלליים, כי אין ניסיון בעבודת השטח. 2. אלו שלושת המגמות האפשריות במסלול ההשלמה בבר אילן: טיפולית, פיתוח קהילתי וארגוני ושיקום ובריאות. אך קח בחשבון שמאוד קשה להתקבל למסלול ההשלמות. ולכן מי שמתקבל הוא ככל הנראה סטודנט מצוין ולכן מאפשרים לו ללמוד את כל אחד משלושת המסלולים הללו. 3. ההבדל הוא בחוסר הניסיון שלך בעבודה. כך שייתכן מצב שבו תצטרך בכל מקרה למצוא עבודות המתאימות לבעלי תואר ראשון כדי לצבור ניסיון. אבל לא בהכרח. 4. אלו מסלולים דיי דומים, כשלכל מוסד לימודים יש דגש מעט שונה וייחודי משלו.
לא כתבת לי במה עוסק התואר הראשון שלמדת. אם לא למדת עבודה סוציאלית אז ההתלבטות שלך נכון להיום יכולה להיות בין מסלול הסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית שאחריו תוכל להמשיך לתואר שני במסלול הקליני. או לימודי השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית, אך לא במסלול קליני שמחייב ניסיון בעבודה בפועל כעובד סוציאלי. אם הבנתי אותך לא נכון, אנא הסבר שוב מה למדת ובמה אתה עוסק כיום כדי שאוכל לתת תשובה מדויקת יותר. צירפתי לך הסבר לגבי לימודי ההסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית.