עבודה כמטפלת רגשית - הסבה לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית
עבודה כמטפלת רגשית - הסבה לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית
נועה
1 תגובות
היי, אני בעלת תואר שני בייעוץ חינוכי ועובדת בתחום. אני שוקלת עבודה כמטפלת רגשית ורוצה לעשות זאת בתחום לימודים שיקנה לי ידע ומקצועיות טובים. הבנתי שיש תכניות הסבה לעו"ס קלינית, אבל זה מצריך המון זמן והשקעה. ואני שואלת את עצמי, האם עכשיו בשיאה של קריירה בייעוץ כדאי לעבור ללימודים שלושה ימים בשבוע כדי לממש את החלום? האם זה צריך להיות הכיוון או שאולי יש אפשרויות אחרות? באמת התכנית הנ"ל מעניינת אותי מאד.
ש
שני יונגר
מה דרוש כדי להיות עובדת סוציאלית קלינית
שלום נועה,
תוכניות ההסבה או ההשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית אינן מאפשרות לימודי עבודה סוציאלית קלינית אלא מסלולים אחרים. חשוב להדגיש כי למסלול הקליני חייבים ניסיון בעבודה בשטח כעובדת סוציאלית ורק לאחר מכן ניתן ללמוד לתואר השני, כשיש כבר ניסיון. אם את רוצה להיות מטפלת, עם הניסיון והידע שלך בייעוץ חינוכי, מדוע שתרצי לשנות כיוון לתחום אחר כל כך מהר? הרי את בתחילת הדרך שלך. כמו כן, יש מסלולי טיפול מדהימים שתוכלי להתקבל אליהם כמו טיפול בהבעה ויצירה למשל שיכולים להיות לך מצוינים במיוחד שאת כבר עובדת במערכת החינוך. למעשה, אם תחליטי להיות עובדת סוציאלית קלינית תצטרכי ללמוד במסלול להסבה שמצריך 4 ימי לימוד בשבוע לאחר מכן תצטרכי לעבוד כעובדת סוציאלית עוד השנה אחת לפחות ורק לאחר מכן תוכלי להתחיל וללמוד לתואר השני בעבודה סוציאלית קלינית. לדעתי אם את אוהבת וטובה במה שאת עושה כיום, אולי כדאי שתשקלי ללמוד תחומים שיעשירו אותך בעבודתך הנוכחית ולא יצריכו שינוי כל כך דרמטי מצידך. זו דעתי, ואת כמובן מוזמנת לחלוק עלי. אין מסלולים לאנשים עובדים להסבה לעבודה סוציאלית. כלומר תצטרכי לוותר על חלק מהמשרה הנוכחית שלך לטוב העניין. אז ההחלטה הזו צריכה להיות בהחלט החלטה שלמה מבחינתך.