ניסיון של שנתיים כתנאי קבלה לעבודה סוציאלית קלינית
ניסיון של שנתיים כתנאי קבלה לעבודה סוציאלית קלינית
דיאנה
1 תגובות
שלום, אני סטודנטית שנה ב' לעבודה סוציאלית והגעתי לתואר אחרי שנים של ניסיון מעבודה מהשטח עם אוכלוסיות שונות ביניהן: מוגבלות שכלית, מתמודדים ואוטיסטים (אני עובדת בתחום גם במהלך התואר). אני מעוניינת להתחיל ישר עם סיום לימודיי תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית וראיתי שבכל מוסדות הלימודים ישנו תנאי הכרחי של שנתיים ניסיון בתור עובדת סוציאלית, אך יחד עם זאת ישנן וועדות חריגים. ממוצע הציונים שלי עומד היום על 94 ויש לי כמה מכתבי המלצה טובים ממקומות העבודה שעבדתי בתחום וכמו כן אני יכולה לבקש גם המלצות ממדריכים וממרצים. לאור הרצון להתקבל ישירות לתואר שני, רציתי לשאול איפה אני יכולה לקבל מידע על הסיכויים, למרות שאני לא עומדת בקריטריון שנתיים ניסיון של עובדת סוציאלית? תודה מראש! :)
ש
שני יונגר
להגיש מועמדות ללימודים דרך וועדת חריגים
שלום דיאנה,
מידע וודאי על הסיכויים אף יועץ חיצוני למוסדות הלימוד לא יוכל לתת לך, מחשש שנטעה. אבל בהחלט עם הנתונים שלך הייתי הולכת על זה בלי לחשוב פעמיים. ללא ספק את תסיימי את הלימודים עם ניסיון ועם ציונים מרשימים ביותר. כל אלו בהחלט יקרצו לחברים בוועדת הקבלה ללימודים כאשר תיבחן בקשתך החריגה להתקבל ללימודים. ללא ספק הניסיון שלך הוא חלק נכבד בשיקול של וועדת הקבלה, למרות שאינו ניסיון בעבודה סוציאלית ממש. בנוסף לכך, סביר להניח שלאחר סיום לימודיך תתחילי לעבוד כעובדת סוציאלית מה שאומר שעדת תחילת שנת הלימודים תהיה לך גם שנה שלמה של ניסיון כעובדת סוציאלית בשטח ממש. אני בהחלט הייתי מגישה מועמדות דרך וועדת חריגים למוסד הלימודים המועדף עלי, אילו הייתי במקום שבו את נמצאת כיום. יש לכך שתי סיבות: הראשונה כי הציונים שלך והניסיון שלך בהחלט מרשימים לכל הדעות. השנייה, כי בין לקבל דחייה או סירוב להגשת מועמדות ללימודים לבין אי הגשת מועמדות אין הבדל, והדחייה עדיפה, כי ניסית.