שלום, אם יש לי רישיון נהיגה ואינני נוסעת לעת עתה ובקושי נסעתי לאחר סיום הלימודים - האם כל יום במהלך העבודה כעובדת סוציאלית עליי לנסוע ולבקר והאם במידה ואינני משתמשת ברכב אלא תחבורה ציבורית יש החזר נסיעה ציבורית? כי ראיתי שלא תמיד. האם כשאני עושה ביקורי בית אני הולכת לבד או יחד עם עוד עובדת סוציאלית? איך זה קורה במהלך ההכשרה ובמהלך העבודה הסוציאלית עצמה? האם יש החזר נסיעות ביקורים במהלך ההכשרה והאם אני מבקרת את האנשים לבד או יחד עם עוד מישהי במהלך העבודה הסוציאלית עצמה וההכשרה? האם הביקוש הוא ליותר עובדות סוציאליות עם רכב או שזה לא משנה? תודה.
ש
שני יונגר
נסיעות בעבודתה של העובדת הסוציאלית
שלום עינת,
מאוד תלוי במקום העבודה. יש עובדות סוציאליות שכחלק מתפקידן נוסעות או ברכב של מקום העבודה או ברכבן הפרטי בתמורה להחזרי נסיעות. כמובן שיש אפשרות, לפחות מבחינת חלק מהמעסיקים שתיסעי בתחבורה ציבורית והם אף ישמחו על כך שכן העלות היא הנמוכה ביותר מבחינת המעסיק לנסיעות בתחבורה ציבורית. לגבי ביקורי הבית, גם פה זה מאוד תלוי במקרה ובתחום העיסוק שלך כעובדת סוציאלית. לרוב תלכי לבד לביקורי בית, אך במידה והמצב מצריך התלוות לעובדת סוציאלית נוספת אז זה מה שעושים. כל מקרה לגופו. במהלך ההכשרה עוברים תהליך שבחלקו נעשה יחד עם מדריכה ובחלקו נעשה לבד תוך דיווח למדריכה המלווה אותך מטעם מוסד הלימודים. לגבי החזרי נסיעות במהלך הלימודים למיטב ידיעתי אין החזרי נסיעות. אני לא חושבת שעניין הרכב הוא קריטי נכון להיום. אינך יודעת מה בדיוק תעשי לאחר הלימודים ואם במסגרת תפקידך תזקקי לנסיעות רבות. את ההחלטות כדאי שתעשי בהתאם לקראת סיום הלימודים וכאשר יהיה לך כיוון ברור יותר של העיסוק המתאים לך.
בברכה, שני
מ
מירב
עבודה סוציאלית
שלום, בבקשה אם תוכלו לענות לי על הכול-
רציתי לדעת האם במסגרת העבודה המעשית המקומות שאליהם אדרש לעשות ביקורי בית יהיו בסמוך למשרד הרווחה או יכולים להיות פזורים בכל מקום שהוא?
האם יש הגדרה למשל של מרחק ממשרד הרווחה במידה ואין לי רכב ואין החזרי נסיעות? לא ישלחו אותי רחוק אז?
מתי מתחילים את ביקורי הבית באיזו שנה במסגרת לימודי ההסבה?
מה למעשה העובדת הסוציאלית צריכה לעשות במסגרת תפקידה- הבנתי שהיא מטפלת בהרבה מקרים קשים אבל איך היא מטפלת? מה עליה לעשות?
האם העבודה במסגרת העבודה המעשית היא רק בשעות היום או שיכולה להיות אפילו בלילה? כי קראתי שיש מקרים שעובדות סוציאליות גם עובדות בלילות, עד כמה זה נפוץ?
האם יש החזר על שעות נוספות במסגרת העבודה?
האם במסגרת העבודה המעשית אם למשל אני רוצה לעבוד עם מהגרים- יש אפשרות לעבוד רק איתם או שאין אפשרות כזו ועליי להתמחות עם מכלול המקרים? ואיזה מקרים?
ומאיזה שלב אני הולכת לעשות ביקורי בית לבד במהלך לימודי ההסבה?
אני בחורה חזקה נפשית אך עד כמה נפוצה אגרסיביות במסגרת עבודת העובדת הסוציאלית? ולא הבנתי גם למה יש אגרסיביות וכיצד אני מתגוננת מפני האגרסיביות..קראתי על זה באינטרנט.
ולסיכום- מהם התכונות שנדרשות כדי להיות עובדת סוציאלית?
תודה.
ש
שני יונגר
תשובות לשאלותיך
שלום מירב,
עבודה מעשית יכולה להיות בכל מיני מסגרות, אין לי דרך להבטיח לך איפה היא תתקיים בהכרח. היא יכולה להתקיים גם מחוץ לעיר במידת הצורך. כאשר נשלחים רחוק, יש השתתפות של מוסד הלימודים בנסיעות. זה יוסבר לך בתחילת שנת הלימודים. במסגרת לימודי ההסבה מתחילים את העבודה המעשית כבר בשנה הראשונה. לגבי ביקורי הבית, קשה לומר בדיוק. העבודה המעשית היא חלק מקורס בלימודים ואינה בשכר היא נעשית כנגד קבלת נקודות זכות לתואר. זוהי לא התמחות שמחייבת בשכר אלא למידה מהתנסות. קורס מעשי בעצם. אם תמצאי מסגרת מתאימה תוכלי לעבוד עם מהגרים, אבל אין הבטחות כפי שציינתי. לגבי ביקורי בית, מאוד תלוי בעבודה המעשית שלך במדריכה שלך ובך אם ומתי תעשי ביקורי בית וכמובן כל אלו בליווי צמוד של מדריכה ובמקרים קלים. אפשרי שתקבלי ביקורי בית כבר בשנה א' אם המדריכה תחשבו שאת מתאימה ומסוגלת לכך. טכניקות להתמודדות עם אגרסיביות תלמדי, אני מניחה שתפגשי פחות תופעות כאלו במהלך הלימודים וגם הן תלויות באוכלוסייה בה את מטפלת. אך באופן כללי כאשר מדברים על אנשים קשיי יום או בעלי בעיות אז בלוויית הקושי יכולות להיות תופעות של תגובות מתלהמות או אגרסיביות. את אמורה לקבל את הכלים להתמודדות עם כך במהלך הלימודים.
בברכה, שני
מ
מירב
תפקיד העובדת הסוציאלית
שלום,
רציתי לדעת האם במסגרת העבודה המעשית המקומות שאליהם אדרש לעשות ביקורי בית יהיו בסמוך למשרד הרווחה או יכולים להיות פזורים בכל מקום שהוא?
האם יש הגדרה למשל של מרחק ממשרד הרווחה במידה ואין לי רכב ואין החזרי נסיעות? לא ישלחו אותי רחוק אז?
מתי מתחילים את ביקורי הבית באיזו שנה במסגרת לימודי ההסבה?
מה למעשה העובדת הסוציאלית צריכה לעשות במסגרת תפקידה- הבנתי שהיא מטפלת בהרבה מקרים קשים אבל איך היא מטפלת? מה עליה לעשות?
האם העבודה במסגרת העבודה המעשית היא רק בשעות היום או שיכולה להיות אפילו בלילה? כי קראתי שיש מקרים שעובדות סוציאליות גם עובדות בלילות, עד כמה זה נפוץ?
האם יש החזר על שעות נוספות במסגרת העבודה?
האם במסגרת העבודה המעשית אם למשל אני רוצה לעבוד עם מהגרים- יש אפשרות לעבוד רק איתם או שאין אפשרות כזו ועליי להתמחות עם מכלול המקרים? ואיזה מקרים?
ומאיזה שלב אני הולכת לעשות ביקורי בית לבד במהלך לימודי ההסבה?
אני בחורה חזקה נפשית אך עד כמה נפוצה אגרסיביות במסגרת עבודת העובדת הסוציאלית? ולא הבנתי גם למה יש אגרסיביות וכיצד אני מתגוננת מפני האגרסיביות..קראתי על זה באינטרנט.
ולסיכום- מהם התכונות שנדרשות כדי להיות עובדת סוציאלית?