האם חייב הכשרה של חצי שנה לפני רישום כעובדת סוציאלית?
האם חייב הכשרה של חצי שנה לפני רישום כעובדת סוציאלית?
מיכל
1 תגובות
שלום, רציתי לדעת מה הכוונה שיש צורך בעבודה של חצי שנה לפני חתימה בפנקס עובדים סוציאליים? מה אם יש לי תואר בעבודה סוציאלית אני עדיין לא מוגדרת כעובדת סוציאלית? האם אני צריכה ללכת לעבוד זמן מסוים, שעות מסוימות, במקום מסוים? וככה אני לא אקבל תעודה ולא אהיה רשומה כעובדת סוציאלית, סוג של הכשרה בסיום הלימודים? תודה..
ש
שני יונגר
אין שום דרישה כזו מעובדים סוציאליים- להפך
שלום מיכל,
אחד התנאים לחתימה בפנקס העובדים הסוציאליים, כלומר ההכרה של המדינה באופן רשמי בך כאשת מקצוע מחייב שתשלימי את כל שעות העבודה המעשית הנדרשות לאורך התואר הראשון בעבודה סוציאלית, נכון להיום מדובר בכ-850 שעות עבודה מעשית. אין שום דרישה בחוק שתעבדי במשך חצי שנה בפועל כעובדת סוציאלית כדי לחתום בפנקס. החתימה עצמה צריכה להיות דווקא מייד עם סיום הלימודים כי ללא החתימה לא ניתן לעבוד ולו יום אחד כעובדת סוציאלית. למעשה מדובר באסמכתא מקצועית מצד אחד ומצד שני היא גם האסמכתא המעניקה לך את הזכויות של העובדים הסוציאליים מבחינת שכר ותנאים אחרים בעבודה. ללא החתימה, אני מדגישה שוב לא תוכלי לעבוד כעובדת סוציאלית, אסור. החתימה לוקחת מספר שבועות מרגע הגשת הבקשה, את זה יש לקחת בחשבון. לכן לסיכום, עניין מחצית השנה הוא שמועה ולא מעבר לכך.