תואר שני - בר אילן במגמת שיקום או אריאל במגמה טיפולית?
תואר שני - בר אילן במגמת שיקום או אריאל במגמה טיפולית?
הדס מזור רם
1 תגובות
שלום, נרשמתי לתואר שני במגמה טיפולית בבר אילן אך התקבלתי למגמת שיקום ובריאות. מאחר ורציתי תואר טיפולי אני שוקלת חלופה- ללמוד באונ' אריאל שם התואר השני הוא במגמה טיפולית. מבקשת להתיעץ איזו חלופה עדיפה, איזו תפתח לי יותר דלתות ואפשרויות תעסוקה ואיך מסתכלים בשוק העבודה על התואר של אריאל. האם התואר שם אכן נחשב ל"קליני"? תודה הדס
ש
שני יונגר
איפה ללמוד לתואר שני בעבודה סוציאלית
שלום הדס,
מסלול הלימודים לתואר שני בעבודה סוציאלית באריאל הם בתחום פרט ילד ומשפחה. כחלק מהלימודים יש חמש קליניקות: קליניקה לטיפול זוגי, קליניקה לטיפול משפחתי, קליניקה לטיפול פרטני, קליניקה להדרכה הורית, קליניקה לטיפול ולייעוץ להורים חדשים. המסלול אינו מוגדר מסלול קליני, אך יש בו הרבה קליניקות ולכן יכול להתאים למי שרוצה בעתיד להמשיך ללימודי פסיכותרפיה המחייבים ניסיון קליני או לעסוקה בעבודה סוציאלית טיפולית. לגבי היכן הכי כדאי ללמוד לא אוכל להשיב, שכן בקשה שכזו מחייבת אותי לתעדף מוסדות לימוד ואני מנועה מלעשות זאת כמנהלת פורום. לכן צירפתי לך סקר שנערך בין סטודנטים ללימודים אקדמיים בקישור המצורף בתחתית התשובה שלי. הם דרגו ונתנו הסבר מילולי לגבי היכן הכי כדאי ללמוד. אני מקווה שבסקר תמצאי את התשובות הדרושות לך.