היי,יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה ואני שוקלת להרשם לתכנית ההשלמה לתואר שני לעבודה סוציאלית: מה ההבדל המהותי בין קלינית (בר אילן)ללא קלינית (אריאל). האם אוכל לעסוק בתחום הטיפול גם בלא קלינית? האם במהלך התואר הם דואגים לשבץ לפרקטיקום? האם יש ביקוש לעובדים סוציאליים לאחר סיום התואר? והאם עובדים סוציאליים יכולים לאחר מספר שנים לעשות קורסי הכשרה/הסכמה לתחום הפסיכולוגיה ולעסוק בכך? תודה
ש
שני יונגר
לימודי עבודה סוציאלית ועבודה קלינית
שלום ויקי,
המסלול הקליני הוא המכשיר את בוגריו לטיפול פרטני קליני. לעומתו המסלולים האחרים לא עוסקים כמעט בקליניקות. לכן אם זה המסלול שבו את מעוניינת אני ממליצה לך ללמוד בסלול ההסבה למצוא עבודה כעובדת סוציאלית בתפקיד פרטני ולאחר מכן להמשיך לעבודה סוציאלית קלינית. לגבי הפרקטיקום, מוסדות הלימוד משבצים לפרקטיקום, אך את יכולה לאתר ארגון לעשות בו את הפרקטיקום ולקבל על כך אישור מהמחלקה, אם תרצי בכך. לגבי הביקוש יש ביקוש לעובדים סוציאליים לאחר התואר, מה שכן קשה למצוא משרות מלאות בתחום. לאחר סיום תואר שני ועיסוק בעבודה פרטנית ובמיוחד אם תסיימי תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית תוכלי ללמוד פסיכותרפיה ולעסוק בטיפול בדומה לפסיכולוגים. אז אפשר לומר שכן.