אני רוצה ללמוד עבודה סוציאלית, אך לא הצלחתי להגיע לסף הקבלה (פסיכומטרי 591, ממוצע בגרות 9.5) באוניברסיטה העברית.
נרשמתי לחילופין ללימודי סוציולוגיה בשנה הבאה, היות ושמעתי על אנשים ש"נכנסו בדלת האחורית" מה שנקרא - התחילו סוציולוגיה, הביאו ציונים טובים מאד בשנה הראשונה וכך עברו לעבודה סוציאלית.
רציתי לדעת כיצד מבצעים את ההליך הנ"ל, ומתי ואיך זה מתאפשר. אם למישהו יש ניסיון או מכיר אנשים שעשו זאת אשמח גם לשמוע.
תודה.
ע
עדי
תנאי קבלה לעבודה סוציאלית
הנני רוצה ללמוד עבודה סוציאלית, (הממוצע בגרות שלי 95). השאלה שלי היא כזאות, איפה אפשר ללמוד עבודה סוציאלית במכללות. אם מישהו מכיר מכלה טובה שבה לומדים עבודה סוציאלית אשמח לשמוע פרטים.
תודה, עדי.
מ
מיטל
לימודי תואר ראשון ע.סוציאלית
שלום עדי, כדי להתקבל ללימודי עבודה סוציאלית ברוב המקרים צריך גם ציון פסיכומטרי ..... האם יש בידייך פסיכומטרי? תואר ראשון בעבודה סוציאלית נלמד במכללת תל חי בצפון הארץ, מכללת ספיר בדרום הארץ.
בברכה מיטל
מ
מיטל
תשובה לנאור
שלום לך, כדי לבחור מסלול לימודים מתאים עליך לשאול את עצמך, במה תרצה לעבוד בתום התואר?! האם במחקר, או בטיפול פרטני/קבוצתי? האם בארגון פרטי או אחר האם כמטפל או יועץ ולפי כך להחליט על המסלול המתאים לך. לא הייתי ממליצה לקפוץ ממסלול למסלול למרות שיש העושים זאת. הנ"ל מאריך את זמן הלימודים וגם מעבר לתואר אחר, לא פותר אותך מהדרישות להתנסות מעשית והשלמת קורסים...... חשוב על כך היטב...... רוב המוסדות לא מסכימים להסבה זו לפני שנת לימודים שלמה או לפחות שנתיים. גם נושא התשלום עבור הקורסים שלמדת הוא בעייתי כי אין החזר שכר לימוד בעקבות הסבה. אשמח אם תענה על שאלות שהפניתי לך בתחילת התשובה ואנסה לכוון אותך בברכה מיטל