תואר שני - מה השוני בין המסלול הרגיל לקליני בעבודה סוציאלית?
תואר שני - מה השוני בין המסלול הרגיל לקליני בעבודה סוציאלית?
אלונה דוק
3 תגובות
היי, סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה ולצערי בגלל ממוצע נמוך אני לא יכולה להמשיך לתואר שני :(. התואר הכי פרקטי וקרוב לפסיכולוגיה שמצאתי הוא השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית, אך ראיתי שיש עבודה סוציאלית קלינית בבר אילן ועבודה סוציאלית בבן גוריון, האם המילה קלינית בסוף התואר של בר אילן מקנה משהו נוסף? אשמח להסבר אם יש הבדל משמעותי בין שני התארים. בנוסף מה נותן תואר שני בעבודה סוציאלית? לפי הבנתי גם מי שמסיים תואר ראשון יכול להיות עובד סוציאלי לא?
ש
שני יונגר
לימודי הסבה והשלמה לעבודה סוציאלית
שלום אלונה,
אנסה לעשות לך קצת סדר בדברים. עבודה סוציאלית במסלולי ההסבה וההשלמה מתקיימת בשני מסלולים: 1. מסלול הסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית- מסלול של שנתיים לאחריו תוכלי מיד להתחיל לעבוד כעובדת סוציאלית לכל דבר ועניין. תנאי הקבלה הם תואר ראשון בממוצע של 85 ומעלה. 2. מסלול ההשלמות לתואר שני בעבודה סוציאלית- מסלול עמוס מאוד בן שלוש שנים לאחריו תסיימי כעובדת סוציאלית עם תואר שני. שימי לב כי אם את מתעניינת במסלול הקליני הוא אינו פתוח למי שלומד במסלול הזה, כי הוא מחייבת ניסיון של לפחות שנה אחת כעובדת סוציאלית. המסלול הקליני לעבודה סוציאלית הוא למעשה נחשב לדלת האחורית לעיסוק בטיפול פסיכולוגי, כי לאחריו אפשר להתקבל ללימודי פסיכותרפיה ולעסוק בטיפול מהסוג הזה. תנאי הקבלה אליו הם ניסיון של שנה עד שנתיים לפחות כעובדת סוציאלית בעבודה פרטנית. נדרש ממוצע 85 לפחות בתואר הראשון בעבודה סוציאלית כדי להתקבל. צירפתי לך הסבר לגבי מסלול ההסבה בקישור בתחתית התשובה שלי.
שאלת הבהרה
אין שום אפשרות לבעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה לעשות הסבה לעו"ס קלינית שתאפשר פסיכותרפיה? וגם, מהמסלול הלא קליני [זה המסלול האינטגרטיבי למעשה?] אין אפשרות בכלל להגיע לפסיכותרפיה?
שאלה נוספת, מה ההבדל בין המסלול השיקומי לטיפולי בעבודה סוציאלית קלינית?
מצאתי באתר של בר אילן הסבר על הלימודים במגמה הטיפולית אבל לא מספיק.... איפה אוכל למצוא פירוט והסבר נוסף, מה מבחינה מעשית מאפשר כל מסלול, באיזה מקומות אפשר להשתלב אח"כ ובמה אפשר להתעסק? אם אני רוצה לפתוח קליניקה פרטית או לעבוד במערכת הקהילתית, מה עדיף?
א
איילת
הסבות ותארים שני
האם יש אפשרות לבעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה לעשות הסבה לעו"ס קלינית שתאפשר פסיכותרפיה בבת אחת? וגם, מהמסלול הלא קליני [זה המסלול האינטגרטיבי למעשה?] אין אפשרות בכלל להגיע לפסיכותרפיה?
שאלה נוספת, מה ההבדל בין המסלול השיקומי לטיפולי בעבודה סוציאלית קלינית?
מצאתי באתר של בר אילן הסבר על הלימודים במגמה הטיפולית אבל לא מספיק.... איפה אוכל למצוא פירוט והסבר נוסף, מה מבחינה מעשית מאפשר כל מסלול, באיזה מקומות אפשר להשתלב אח"כ ובמה אפשר להתעסק? אם אני רוצה לפתוח קליניקה פרטית או לעבוד במערכת הקהילתית, מה עדיף?