אני חושבת להתחיל לימודי מדעי ההתנהגות. רציתי לדעת במה זה דומה ושונה מלימודי עבודה סוציאלית? באילו עבודות וגופים שהייתי יכולה להתקבל אליהם עם תואר בעבודה סוציאלית ,אני יכולה להתקבל, עם תואר במדעי ההתנהגות? הכיוון הראשוני שלי היה עבודה סוציאלית,אך הנתונים שלי לא מספיקים.. האם כדאי באמת ללכת למדעי ההתנהגות?זה יכול לפתוח לי אפשרויות עבודה דומות? תודה רבה!
מ
מיטל
תשובה לשירה מדעי התנהגות או פסיכולוגיה
שלום שירה, תואר ראשון במדעי התנהגות הוא תואר כללי שאינו נותן לך דיפלומה לעבודה בתחום הטיפול הפרטני. יחד עם זאת ניתן להשתלב בתחומים רבים כמו חונכות, ריכוז עמותות, סייעת בגן, עוזרת צהרון, מנהלת חוגים במתנ"ס, רכזת כח אדם וכו' לעומת זאת תואר בעבודה סוציאלית מכשיר אותך לעבודה פרטנית וקבוצתית המותאמת למסגרות כמו נעמ"ת, ויצ"ו, עירייה וכו'
כמובן שתואר ראשון במדעי ההתנהגות פותח דלתות רבות ועם ממוצע גבוהה ניתן להמשיך גם לתואר שני ולהתמקצע.
אשמח לקבל ממך פרטים נוספים כמו איזו אוכלוסיית גיל מעניינת אותך בעבודה, האם מעניין אותך מחקר או רק טיפול/ייעוץ
בברכה מיטל
ש
שירה
למיטל - עוד שאלות..
תודה רבה על התשובה. האפשרות להשתלב בעבודות השונות שציינת היא גם רק עם תואר ראשון?? מה שמעניין אותי זה בעיקר תחום הרווחה, משפחות מצוקה, ילדים ונוער בסיכון, וכן עמותות רווחה שונות. גם מעניין אותי עבודה בעמותות שונות(לאו דוקא רווחה ממש.. עמותות לחולים וכו') ,וכן מעניין אותי לעבוד בשב"ס,או בתור חוקרת (שהבנתי שאפשר לעבוד בהם עם תואר במדעי ההתנהגות, ולאו דוקא קרימינולוגיה, האם זה נכון?) האם באמת אפשר להשתלב בעבודות אלו עם תואר ראשון במדעי ההתנהגות? כי לפי מה שהבנתי זה תואר כללי שהוא די ב'אויר' .. ומהו השכר הממוצע שמגיעים אליו בעבודות אלו?? (מהו בערך הטווח), האם אפשר לגדול ולהתקדם בעבודות השונות, מבחינת תפקיד ומבחינת שכר, או שירצו לראות תואר שני או התמחות בשביל לקדם.. תודה רבה !!
מ
מיטל
עבודה סוציאלית
שלום שירה, לשאלתך, ניתן להשתלב כבוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות או עבודה סוציאלית במסלולי העבודה שהזכרתי. לעומת זאת כדי לעבוד במחקר עלייך ללמוד לתואר שני במסלול עם תיזה (גם במדעי התנהגות, קרימינולוגיה סוציולוגיה או אחר....) נראה כי התחום שקרוב לליבך הוא יותר עבודה סוציאלית(רווחה, ילדים ונוער בסיכון וכו') תואר ראשון בעבודה סוציאלית מכשיר אותך לעבודה טיפולית קבוצתית ויחידנית במסגרות שונות. בהמשך תוכלי ללמוד תואר שני עבודה סוציאלית קלינית ולהתמחות במחקר וטיפול גם יחד בהצלחה מיטל