שלום שני, נרשמתי לתואר שני בעבודה סוציאלית ומבקשים ממני לכתוב קורות חיים אישיים הכוללים: תיאור התפתחות אישית, מניעים לבחירה בעבודה סוציאלית בכלל, ובתחומים המבוקשים בפרט. אשמח להכוונה ממך מה כדאי לכתוב על מנת שאוכל להגדיל את סיכויי להתקבל. למה הם בדיוק מתכוונים ומה אורך הכתיבה המומלץ.
מ
מיכל
הרשמה לתואר שני בעבודה סוציאלית
ברישום לתואר שני בעבודה סוציאלית הם מבקשים לנסח שאלת מחקר: אם היית צריך/ה לחקור נושא / סוגיה מסוימים, אנא נסח/י שאלת מחקר, פרט/י כיצד ניתן לבדוק אותה, האם היא קשורה למקום עבודתך, ואם כן, באיזה אופן:
אשמח אם תכווני אותי מה הם בדיוק רוצים לראות פה ואיך עליי לנסח את השאלה.
תודה
ש
שני יונגר
שאלות מחקר לדוגמא
שלום מיכל,
חבל שלא כתבת לי במה בדיוק את עוסקת ביום יום, כך היה לי קל יותר לסייע לך בשאלה רלוונטית למקום עבודתך או עיסוקך הנוכחי. שאלת מחקר אמורה לשאול שאלה כללית על נושא שמעניין אותך לחקור אותו. למשל: כיצד משפיעים דפוסי המשפחה על יצירת דימוי עצמי בקרב נערים בגיל ההתבגרות? או למשל מה הקשר בין גילו של הילד לדפוסי אלימות במשפחה? כמובן שעליך להתמקד בנושא הרלוונטי לתואר השני בו את מתעניינת ואם היא יכולה להיות קשורה למקום עבודתך כיום או לתפקיד הספציפי שלך, עוד יותר טוב. הרי בסופו של דבר שדה המחקר שלך במהלך הלימודים יהיה מקום העבודה בסבירות גבוהה. את צריכה להסביר כיצד היית חוקרת את הנושא ואיזה סוג מחקר מתאים לדעתך והכי חשוב למה השאלה הזו דווקא ומה המטרה האישית שלך והמטרה הכללית במחקר מסוג זה.
בברכה, שני
מ
מיכל
שאלת מחקר
היי, בהמשך לתגובתך. המון תודה! עזרת לי מאוד.. אני עובדת כמנהלת בדיור מוגן בתחום בריאות הנפש. יש לך רעיון שמתאים גם לתחום וגם לניהול? (אני רוצה להתקבל למסלול הקשור לניהול)
ש
שני יונגר
קורות החיים לקראת תואר שני
שלום מיכל,
אתחיל מאורך הכתיבה המומלץ, האורך תלוי רק בניסיונך ובגילך. אם את בת פחות מ-30 אין סיבה שקורות חיים יעלו על עמוד כתוב אחד. לגבי מה שהתבקשת לכתוב. הרעיון הכללי הוא להראות כיצד השתלשלות קורות החיים שלך השפיעה על בחירתך במקצוע, במיוחד חשוב שתדגישי את כל הניסיון הרלוונטי שלך כעובדת סוציאלית. מה עשית מי השפיע עליך ובאיזו דרך ועוד. כאשר את פונה לתואר שני זכרי באיזה מסלול או איזו התמחות את מעוניינת, הסיפור של קורות החיים צריך להסביר מדוע הוא מוביל בדיוק לתחום העיסוק הזה. זכרי להיות עניינית ובקשי מאדם שאת מעריכה את דעתו שיקרא את הדברים ויעיר הערות על הניסוח או אופן הכתיבה.
בהצלחה, שני
מ
מיכל
מבחן לתואר שני בעבודה סוציאלית
שני שלום, תודה על תגובותייך הקודמות, עזרת לי מאוד!! רציתי לשאול אותך לגבי מבחן הכניסה באנגלית לתואר שני בעבודה סוציאלית בחיפה. לא הצלחתי למצוא מידע על המבחן הזה. מה תוכן המבחן? מה המשמעות של הציון שאקבל? האם בעקבות ציון נמוך יש סיכוי שלא אתקבל ללימודים שם? אשמח לקבל כל מידע שיש לך לגבי המבחן הזה :)