הי, יש לי מספר שאלות - 1. האם ידוע לך האם התוכנית פרט, ילד ומשפחה באריאל נחשבת קלינית ואם לא, מה נחשב קליני? והאם המשמעות היא שניתן לטפל מיידית בתום הלימודים ללא השלמת לימודים נוספים? 2. האם תוכנית ההסבה של אוניברסיטת אריאל לתואר ראשון מוכרת על ידי המל"ג? מבירורים שלי לא קיבלתי תשובה ברורה. 3. האם ידוע לך על התוכנית המשולבת לתואר ראשון ושני באריאל והאם היא מקובלת ומאפשרת השתלבות בתעסוקה אחר כך? 4. האם יש הבדל בין תארי BSW ו-MSW לתארי BA ו-MA בעבודה סוציאלית מבחינת רישום בפנקס ומבחינת תעסוקה והמשך לדוקטורט או ללימודים אחרים? תודה רבה!
ש
שני יונגר
תואר ראשון לימודי הסבה ומסלול משולב לתואר שני
שלום מיקי,
1. בהגדרה רק מסלולים קליניים נחשבים קליניים. אך גם בתוכניות האחרות שאינן קהילתיות יש הרבה קליניקות, כך שהן יכולות להיות מתאימות ללימודי המשך המצריכים ידע קליני כעובדת סוציאלית. לגבי עניין הטיפול, לאחר תואר ראשון בעבודה סוציאלית ממש לא ניתן לטפל, אפשר לעבודה כעובדת סוציאלית, זה לא טיפול קליני כפי שאת מתארת פה. בישראל על-פי חוק ניתן לטפל, בטיפול קליני, רק כאשר בידו של המטפל תואר שני לפחות. אם את רוצה לעסוק בטיפול לימודי המשך הם הכרחיים. 2. ממה שידוע לי כן התוכנית מוכרת. 3. בהחלט היא מאפשרת עבודה לאחר מכן. גם לאחר תואר ראשון בלבד בעבודה סוציאלית ניתן להתחיל לעבוד מיד. זה היופי בתוכניות לימודי המלמדות מקצוע ולא רק תיאוריה. 4. בתוך ישראל אין שום הבדל והתארים כמעט זהים. מה שכן אם תרצי ללמוד לימודי המשך במוסד לימודים אחר שבו התואר הוא שונה בהגדרה הזו שלו ככל הנראה תצטרכי ללמוד כמה קורסי השלמה בגלל שונות התכנים. אבל לצורכי עבודה או חתימה בפנקס העובדים הסוציאליים אין הבדל.
תודה רבה על התשובה המפורטת
כוונתי בטיפול קליני היHתה לאחר קבלת התואר השני. רוב מקומות הלימוד אינם מגדירים את המסלול כקליני אלא קוראים לו טיפולי - כך גם אריאל למיטב הבנתי. האם לאחר למידת תואר שני במסלול המוגדר טיפולי ניתן להמשיך מידית לטיפול (לדוגמא, באריאל המסלול הוא פרט, ילד ומשפחה, האם ניתן לצאת מתואר שני זה ולטפל טיפול משפחתי או פרטני?) או שיש צורך בלימודי המשך? תודה רבה!