שלום רב! שמי ספיר. סטודנטית לתואר ראשון בקרימינולוגיה- פסיכולוגיה שנה ב'. אני מאוד מתעניינת בלימודי תואר שני בקרימינולוגיה, אך נראה כי מרבית התקנים בשירות הציבור הם עבור עו"ס. לכן חשבתי לעשות הסבה ללימודי ע"ס בשילוב עם קרימינולוגיה. האם יש דבר כזה? אשמח לקבל חוו"ד מקצועית. תודה רבה!
ש
שני יונגר
לימודי עבודה סוציאלית בשילוב עם קרימינולוגיה
שלום ספיר,
עד כמה שידוע לי, במסלולי ההסבה אין אפשרות לעשות שילוב עם קרימינולוגיה. כן יש לך אפשרות ללמוד באחד משני מסלולים לעבודה סוציאלית: מסלול הסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית ומסלול השלמות לתואר שני בעבודה סוציאלית. תנאי הקבלה הם לרוב ממוצע 87 ומעלה בתואר הראשון (ללא קשר לסוג התואר). מכיוון שאת מעוניינת להיות עובדת סוציאלית כדי להגדיל את היצע התעסוקה שלך, מה שאני מציעה שתעשי הוא תואר ראשון נוסף, כחלק מלימודי ההסבה לעבודה סוציאלית ולא מסלול ישיר לתואר שני. במידה ותרצי ויהיה לך כדאי מסיבה כלשהי בהמשך המשיכי גם לתואר שני בעבודה סוציאלית. מסלול ההסבה מצריך שנתיים לימודים במתכונת חלקית של 4 ימי לימוד ועבודה מעשית בשבוע. אפשר במקביל לעבוד במשרה חלקית, כך שאולי תוכלי להתחיל לעבוד בתחומים הנוגעים לעולם הקרימינולוגיה ולהרוויח בכך את הניסיון הדרוש לך.