שלום רב, אני בעלת תואר ראשון בעו"ס עם ניסיון של 6 שנים. חושבת על תואר שני בעבודה סוציאלית קהילתית בכדי שיוכל לפתוח דלתות לעבודה(שאינה בתחום העבודה הסוציאלית) בארגונים, בייעוץ, ניהול פרויקטים וכו'. היכן ניתן ללמוד תואר שני עם התמחות בקהילתיות? ובכלל מניסיונך, האם תואר שני יכול לעזור לי לצאת מהמקצוע או שכדאי ללמוד משהו אחר לגמרי? תודה
ש
שני יונגר
מה ללמוד כדי לעסוק בניהול פרויקטים קהילתיים
שלום נועה,
הרבה בוגרי עבודה סוציאלית לא עוסקים בה בהכרח גם ככה אלא עוסקים בכל הנוגע לניהול פרויקטים בארגונים חברתיים. לך אני לא צריכה לספר שהכלים של העובדת הסוציאלית ואופייה הם מיוחדים ולכן מאוד אוהבים להעסיק בארגונים עובדים סוציאליים בכלל לעבודות שהן לא משרות עבודה סוציאלית טהורות. יחד עם זאת, אם את רוצה לעסוק בניהול פרויקטים וניהול בכלל בארגונים ועמותות, עדיף שתבחרי במסלולי לימוד רלוונטיים יותר כגון: ניהול ומנהיגות בארגונים חברתיים, ניהול עמותות וכד'. צירפתי לך הסבר על תואר בניהול עמותות וארגונים חברתיים שתתרשמי מהתוכן שלו. קחי את זה כשיקול בהחלטה שלך. ההסבר בקישור בתחתית התשובה שלי.
תגובה
שני, תודה רבה. נשמע מאוד מעניין אבל לצערי שלושת המקומות בהם ניתן ללמוד רחוקים ממני מאוד (אני גרה קרוב יותר לחיפה). האם יש משהו בסגנון באזור המרכז יותר? ושאלה נוספת.. כתבת שהרבה מעסיקים עו"סים גם לא בעבודה סוציאלית..יש לך דוגמאות ? בכדי שאדע מה לחפש? תודה רבה!