עבודה עם הגיל השלישי - סיעוד, עבודה סוציאלית או גרונטולוגיה?
עבודה עם הגיל השלישי - סיעוד, עבודה סוציאלית או גרונטולוגיה?
אנה
4 תגובות
שלום, אני מתלבטת באיזה מסלול לימודים עליי לבחור על מנת לעבוד בחברת סיעוד המספקת שירותים לגיל השלישי. ( בדרך כלל, החברות דורשות תואר בעבודה סוציאלית, סיעוד, גרונטולוגיה). חשבתי על תואר ראשון במדעי ההתנהגות. ואחרי זה לימודי גרונטולוגיה. האם אכן מסלול זה אפשרי? לגביי גרונטולוגיה יש מסלול לתואר שני בחיפה ובבן גוריון, ועתיד להיפתח מסלול בבר אילן. ראיתי שישנו מסלול של לימודי תעודה של מדעי הזקנה וניהול מוסדות לגיל השלישי מטעם אוניברסיטת אריאל(מסלול זה מתאים לי יותר). האם זה מהותי שאלו לימודי תעודה ולא תואר שני לעבודה בחברת סיעוד? בתודה מראש.
ש
שני יונגר
עדיפות ראשונה לעבודה סוציאלית
שלום אנה,
כל מסלול עבודה סוציאלית שהוא מסלול פרטני טובה לך. גרונטולוגיה לומדים לתואר שני. לכן, אם את מעוניינת בצעד הראשון לכיוון, אז עבודה סוציאלית היא כמובן המפתח ובהמשך תוכלי ללמוד גם גרונטולוגיה לשם התמקצעות בתחום. אני פחות בעד המסלול של מדעי ההתנהגות ואז גרונטולוגיה, למרות שהוא אפשרי, פשוט כי לתפקידים הללו מעדיפים תמיד עובדות סוציאליות, לאור הכישורים כל כך מיוחדים שלהן. לגבי מהותיות עניין התעודה או התואר, התשובה היא מאוד פשוטה, אם תהיי עובדת סוציאלית עם ניסיון תעודה תהיה טובה לך באותה המידה למציאת עבודה, אך ייתכן שתשפיע פחות על השכר שלך בעבודה, אז כדאי שתבדקי זאת בעתיד כאשר תעמדי מול ההחלטה.
בברכה, שני
א
אנה
מסלול לימודים
שלום, ראשית תודה על המענה. 1. האם ישנם מסלולים לעבודה סוציאלית ללא פסיכומטרי, עם ממוצע 92 בבגרות? המסלול של מדעי ההתנהגות מבחינת תנאי הקבלה יותר גמיש לפחות ב 2 מכללות פרטיות : המכללה למנהל, פרס.{ללא שיפור בגרויות, פסיכומטרי, מכינה}.בתודה מראש. 2. האם תנאי העבודה של העובדים הסוציאליים טובים יותר מאשר עובדים סוציאליים מתחומים אחרים? בתודה מראש.
ס
ספי
מדעי הזקנה וניהול מוסדות לגיל השלישי
אנה בוקר טוב!
שמי ספי, מאוניברסיטת אריאל. אשמח לשוחח עמך בקשר לתכנית למדעי הזקנה וניהול מוסדות לגיל השלישי, ולתת לך מידע מפורט בנוגע ללימודים בתכנית זו.
בהצלחה!
א
אנה
עבודה סוציאלית
שלום, ראשית, תודה על המענה. האם קיימים מסלולים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית ללא פסיכומטרי. המסלול של מדעי ההתנהגות בחלק מהמכללות מאפשר להתקבל ללא פסיכומטרי. 2. האם תנאי העבודה של עובדים סוציאליים בחברות סיעוד טובים יותר מעבודה סוציאלית בתחומים אחרים? בתודה מראש.