שלום, אני מעוניינת ללמוד במסלול השלמות לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית, מתלבטת בין המסלול הקיים בבר אילן המציע התרכזות קלינית, או בתל אביב המציע מסלול דומה, וכן מסלולי ההשלמה בחיפה ובעברית בהן מדובר במגמה קלינית המקנה בסיום הלימודים תואר שני בעבודה סוציאלית - קלינית בהתחמחות כלשהי, מעדיפה מבחינת נכות ללמוד בבר אילן/תל אביב, השאלה שלי היא עד כמה ההסמכה הקלינית חשובה להמשך ההשלבות שלי בתחום הטיפול הפרטני אליו אני מכוונת? האם הבחירה במסלול בבר אילן/תל אביב המקנה תעודה בעבודה סוציאלית בלבד ללא התמחות קלינית תסגור בעבורי דלתות כמפלת?
ש
שני יונגר
מסלולים קליניים ולא קליניים ולימודי טיפול
שלום רותם,
קשה מאוד לומר אם המסלולים הקליניים נכון להיום כבר מהווים יתרון בקבלה לעבודה הקלינית. אך אני מניחה שבסופו של דבר המסלולים יובילו באמת לתחומים שונים זה מזה מבחינת תעסוקה. לגבי קבלה למסלולים קליניים ממסלול ההשלמות. חשוב שתבררי לעומק אם הדבר באמת אפשרי, שכן למיטב ידיעתי חייבים ניסיון קודם לשם כך. בנוסף, אינני יכולה להתחייב כרגע ממרחק של 3 שנים לגבי מה שיצריכו לימודי הטיפול שאת מתעניינת בהם, אז קשה לענות. אני מניחה שמי שאין לו את הרקע האקדמי המדויק הדרוש יוכל ללמוד כמה קורסי השלמה בהתאם.