תואר שני - מה ההבדל בין המסלול הקליני למסלול ילדים?
תואר שני - מה ההבדל בין המסלול הקליני למסלול ילדים?
רותם
4 תגובות
שלום רב, אני מגיעה מהתחום של טיפול באמנות (תואר שני) ומאוד מתעניינת בעבודה סוציאלית כתחום עבודה עיקרי. אני מתלבטת לגבי לימודים של עבודה סוציאלית לתואר שני בחיפה, אך לא ברור לי ההבדל בין המסלולים השונים. לדוגמה, מה ההבדל בפועל בין המסלול הקליני למסלול ילדים ונוער או טראומה? ליתר דיוק, כיצד ההבדל ביניהם בא לידי ביטוי בעבודה בשטח? מאוד אשמח להסבר, תודה רבה.
ש
שני יונגר
מסלולים לתואר שני בעבודה סוציאלית
שלום רותם,
המסלול הקליני מכוון לעבודה פרטנית של אחד על אחד כעובדת סוציאלית. הטיפול הקליני מתחיל להיות דומה לטיפול פסיכולוגי כזה או אחר הכולל שיחות ועבודה פרטנית על הצרכים של המטופל. העובד הסוציאלי הקליני ביכולתו לתת ייעוץ ולפתוח קליניקה פרטית. לרוב העיסוק של עובדים סוציאליים אלו הוא בתחום הייעוץ הזוגי והמשפחתי. מסלול ילדים ונוער עוסק בכל תחומי החיים של הילדים והנוער והטיפול בהם בכל המסגרות בהן הם מתפקדים, בבית, בבית הספר ובקהילה בה הם חיים. למשל בעבודה עם ילדים בעלי מחלות כרוניות, העובד הסוציאלי במקרה זה מטרתו לסייע בכל תחומי החיים של הילד, כולל הידברות עם בית הספר או שילוב בין שגרת טיפולים רפואיים ולימודים וכן סיוע למשפחה עצמה החווה קשיים לאור בעיות העולות עם ילדים אלו בכל תחומי החיים. העובד הסוציאלי המתמחה בתחום הטראומה מסייע לנפגעי טראומה, פעולות איבה ועוד. הטראומה היא טראומה נפשית המחייבת טיפול מתאים וגישה מתאימה. בסופו של דבר חלק מהעבודה היא גם בהשגת סיוע מתאים וסיוע בהשתלבות בחיים נורמטיביים. מקווה שהצלחתי על קצה המזלג לתת לך את הכיוון של כל תחום ותחום.
מסלול ילדים ונוער ומסלול קליני
תודה רבה שני, עזרת מאוד. כתבת שהעו"ס הקליני לרוב עובד בייעוץ זוגי או משפחתי. האם זה עקב בחירתו של העו"ס, או שזה היצע שקיים בשוק עבור ההתמחות הקלינית? האם עו"ס שעבר התמחות קלינית, יכול לעבוד גם עם ילדים ונוער? או שבתחום זה יכול לעבוד רק מי שלמד במסלול ילדים ונוער? תודה.
ש
שני יונגר
התמחות קלינית בילדים ונוער
שלום רותם,
הייעוץ הזוגי והמשפחתי הוא בעיקר מתוך בחירה של העו"ס ומתוך הצרכים הנובעים מהשטח. שכן, הוא בעל כישורים להתערבות וברמת הייעוץ זו התערבות כמעט אופיינית לעובד סוציאלי. לגבי ילדים ונוער, בוודאי שהעובד הסוציאלי הקליני יכול לעבוד עם קבוצות אלו באוכלוסייה, יש גם התמחות קלינית בילדים ונוער באוניברסיטאות. תוכלי למצוא את ההתמחות הזו למשל בבר אילן ובתל אביב.