שלום. אפשר לקבל קצת יותר הסבר על שני המקצועות האלו..?
האם ריפוי בעיסוק..זה בעצם יותר מתקשר לפן החוותי, לעומת עו"ס שזה יותר בירוקרטי..?
תודה על מענה.
ש
שני יונגר
לימודי ריפוי בעיסוק או עבודה סוציאלית
שלום מעיין,
ההתלבטות שלך בין שני המקצועות הללו למרות ששניהם על-פניו הם מקצועות טיפוליים, כל אחד עוסק בתחום טיפולי שונה לחלוטין. ריפוי בעיסוק למעשה עוסק בטיפול במי שמתקשה בקיום חיים שגרתיים מסיבות שונות כגון: מגבלות התפתחותיות, מחלות פיזיות, וקשיים פסיכולוגיים או נפשיים. המטרה של המרפא בעיסוק בשילוב עם מטפלים נוספים מסוגים שונים לסייע לאדם להגדיל את יכולות התפקוד שלו ובכך לשפר את איכות חייו. העובד הסוציאלי נותן טיפול לא פיזי באדם אלא בהתנהלות בקהילה בה הוא חיי מול גורמים ציבוריים שונים והתמודדות שלו עם מצוקות חיים שונות. זהו טיפול שונה לחלוטין כאשר במקרה של העובד הסוציאלי יש הרבה מאוד עיסוק בביורוקרטיה בהרבה מהתפקידים, אך לא בכולם. קשה לי לומר שהמרפא בעיסוק לעומת זאת עוסק בפן החווייתי, שכן הוא מסייע בפיתוח כישורים מוטוריים שייתכן והדרך לעשות זאת היא באמצעות משחק או ציור, אך להגדיר זאת עיסוק בפן החווייתי זו הגדרה לא מתאימה בעיני. כדאי שתקראי על כל אחד מהתחומים הללו ותחליטי מה הכי נכון לך מבחינת התעסוקה שאחרי הלימודים. לתשובתי זו צירפתי לך מאמר על לימודי ריפוי בעיסוק.
תודה
תודה. ועוד שאלה.. אני כבר הבנתי שריפוי בעיסוק כנראה לא מתאים לי, בגלל הקורסים שראיתי במקומות שונים. ואני כעת שוקלת הסבה לעו"ס. כי לתכנים שם אני יותר מתחברת. אגב שאלה כללית. הבנתי שלימודי הסבה לעו"ס לבעלי תואר ראשון, זה שנתיים של 4 ימים בשבוע. יש לך מושג אם אפשר לעבוד בתקופה זו ? כלומר ברור שלא במשרה מלאה. במה סטודנטים עובדים במשך ההסבה שלהם..? תודה רבה שוב על מענה.