היי שני תודה רבה על כל התשובות, את מאד עוזרת ומכוונת :) סיימתי תואר ראשון במדעי ההתנהגות לפני שנתיים, אני רוצה ללמוד מקצוע שאוכל לעבוד בו וליהנות ממנו, אני מתלבטת ביו עבודה סוציאלית לריפוי בעיסוק, מבחינה תעסוקתית - מה מבוקש יותר? מבחינת שכר - כמה מרוויחה עו"ס בממוצע לעומת מרפאה בעיסוק? ושאלה נוספת לאלו תארים שניים אפשר להמשיך אחרי תואר ראשון במדעי ההתנהגות שקשורים במקצועות הטיפול ? חשבתי שאולי קימיים תארים שאיני מכירה ואת תוכלי להמליץ עליהם. תודה רבה :-)
ש
שני יונגר
מסלולים טיפוליים אחרי לימודי מדעי ההתנהגות
שלום ריקי,
תודה רבה ריקי, שמחה תמיד לעזור. קשה לי מאוד לומר לה מה יותר כדאי כאשר מדובר בשני מקצועות מדהימים מנקודת מבטי. בשנים יש אלמנטים של טיפול באחר והמון עבודה רגישה של אחד על אחד רק כדי לעשות לאחר טוב יותר או להקל עד כמה שניתן. מה שכן ההבדלים בין המסלולים הם שריפוי בעיסוק פונה יותר לתחום הרפואי ואילו עבודה סוציאלית לתחום החברתי קהילתי. בשניהם יש עבודה אם כי בריפוי בעיסוק השכר יכול להיות גבוה יותר מזה של העובדת הסוציאלית. אחרי תואר ראשון במדעי ההתנהגות ניתן לפנות למסלולים טיפול מסוגים שונים כגון: טיפול באומנויות, טיפול בהבעה ויצירה, ביבליותרפיה, פסיכודרמה ועוד. יש הסבר קצר על כל נושא ונושא מאלו בקישור שצירפתי לך בתחתית התשובה שלי. מה שאני מציעה שתעשי, כי את בוודאי עלולה להתבלבל מריבוי האפשרויות, הוא שתיקחי לעצמך את הזמן לחשוב כיצד היית רוצה לטפל באנשים, איך את מדמיינת את עצמך בתוך הסיטואציה הזו. ואז חפשי את לימודי המסלול שהכי יתאים לך ויביא אותך לכיוון בו את מתעניינת. מקווה שתמצאי את מבוקשך. אשמח לעזור בעוד התלבטויות בעתיד.