שלום, רציתי להתייעץ.. אני כרגע מבררת על תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית, אך מאחר ויש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה הבנתי שאני לא יכולה להתקבל למסלול קליני.. חלק אמרו לי שכדאי לי לצבור עוד שנת עבודה בתור ניסיון (ואז יהיו לי שנתיים עבודה לאחר התואר בתחום טיפולי כמו מדריכה שיקומית) ואז לנסות להתקבל למגמה הקלינית לאחר שצברתי ניסיון כמו שהם דורשים. השאלה אם זה מספיק גם אם איני עובדת סוציאלית בעבודות הללו? או שחובה להיות עובדת סוציאלית?
ש
שני יונגר
הדרך השמרנית להשגת המטרה שלך
שלום עמית,
הדרך של צבירת ניסיון כמטפלת היא אפשרית, אך אינה אידאלית. זאת, כי הדרישה למעשה לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית הוא לשנת ניסיון בעבודה סוציאלית פרטנית. המסלול האידאלי לתואר השני בעבודה סוציאלית קלינית הוא: הסבת אקדמאים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית במסלול פרטני. לאחר מכן שנת עבודה אחת כעובדת סוציאלית. לאחר שנת הניסיון תוכלי להתחיל ללמוד לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית בלי לדאוג לכך שאולי הניסיון של כמדריכה שיקומית או כל ניסיון טיפולי אחר עלול שלא להתקבל. אין זה סותר להתנסות גם כמדריכה שיקומית במקביל לעבודה כעובדת סוציאלית ואפילו במקביל ללימודי ההסבה שכן מאפשרים עבודה במשרה חלקית במקביל אליהם. אני פשוט שמרנית ומעדיפה להציע את המסלול הבטוח.