היי, אני מעוניינת לעסוק במשאבי אנוש/ע"וס. התחלתי תואר ראשון בשרותי אנוש וחינוך (לקויות למידה) בתל חי. היועצים שם אמרו לי שעדיף לי לשלב עם חינוך מאשר רב תחומי מדעי ההתנהגות ואם הייתי רוצה לשלב עם כלכלה וניהול הייתי צריכה לעשות מכינה. התלבטתי רבות אם ללמוד מדעי ההתנהגות שהוא לא רב תחומי בכנרת. כי אמרו לי שזה מעסיקים רוצים בוגרי מדעי ההתנהגות אך הבנתי שתל חי יותר נחשבת. וכן גם חשבתי על קרימניולוגיה ומשאבי אנוש /קרימינולוגיה וחינוך בגליל מערבי. שאוכל לעשות תואר שני בעבודה סוציאלית. כרגע אמרו לי שאם אסיים ממוצע טוב אעבור לע"וס אחרי שנה א' אך השאלה עם היה עדיף לי לשלב עם מדעי ההתנהגות -שירותי אנוש/שרותי אנוש וחינוך אם הכיוון שלי פחות על הוראה אלא מעניין ומעשיר כרגע. יש 4 מוקדים בחינוך בתל חי (חברתי מיוחד לקויות ואמנויות) מיוחד היה עומס בחוג אז שמו אותי בלקויות בשאיפה לעבור יחד עם שרותי אנוש. אשמח להמלצה מנסיונך .. רוצה את הטוב ביותר. תודה (: דרך אגב אני לפעמים חושבת על לימודי משפטים ושוללת בגלל שהשוק מוצף. ומשאבי אנוש יותר עדין לאישה. תודה
ש
שני יונגר
עבודה סוציאלית ושירותי אנוש
שלום אור,
ראשית, אם שני המקצועות שבאמת מעניינים אותך הם שירותי אנוש ועבודה סוציאלית אז כמה דברים חשובים. 1. התואר שאת ומדת כרע מספיק בהחלט לעיסוק בתחום שירותי האנוש. ולכן אין סיבה אמיתית לעזוב אותו או לשנות המבנה שלו. גם אני לא בעד תארים רב תחומיים. 2. ללימודי עבודה סוציאלית, אם לא תתקבלי למסלול לעבודה סוציאלית אם לא תצליחי להגיע להישגים שקבעו מולך במוסד הלימודים כרגע, את עלולה להיות בבעיה להמשיך ללימודי תואר שני או הסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית לאחר שתסיימי את התואר הנוכחי. הדרישה היא לממוצע של לפחות 85 ובדרך כלל 87 בתואר הראשון. לימודי משפטים, מתאימים למשוגעים לדבר, ואכן יש עודף משמעותי במשפטים בשוק העבודה ולכן חבל על המאמץ בעיני. את באמת נשמעת לי מאוד מבולבלת מכל האינפורמציה שקבלת בכל מיני מקומות ולכן חשוב שתחליטי ותתמקדי במטרה הסופית שלך. מקווה שעזרתי, ואם עדיין חסרה לך אינפורמציה או יש עוד שאלות שעלו בינתיים או בעקבות מה שכתבתי, את תמיד מוזמנת לחזור ולשאול כל שאלה שתרצי ואשתדל לענות ולתת לך את המידע הטוב ביותר שאוכל.